Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért jó kiírni ezeket a nagy...

Miért jó kiírni ezeket a nagy bülcsességeket a fiataloknak Facebookra?

Figyelt kérdés

Soroljak párat? "az elet ertelmetlen... amig el nem jon az aki ertelmet ad neki"

"a barát nem más, mint vágyunk beteljesülése. A barátunk az a szántóföld, amelyet szeretettel vetünk be, s amelyből hálát aratunk le. Ő menedék, vagy akár mentőöv. Ő az, akihez fordulhatunk szükség esetén, és nála találunk megnyugvást. ♥♥♥♥"

“Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.”

Mi értelme ennek a sok maszlagnak? Úgyis amerikai-mintát majmoló, divatmániás, felvágós a legtöbb, aki nagyon bölcsnek hiszi magát, miután egyszer szerelmes lesz. Merthogy akkor beteljesült az élete, tele van boldogsághormonnal és azt hiszi, ő már mindent tud az Élet Nagy Rejtélyeiről. Teljesen más arcot mutatnak magukról, mint amilyenek. Ha a való életben próbálnánk beszédbe elegyedni velük ilyen nagy dolgokról, egy percig nem lehetne értelmesen beszélni velük, kiderülne, hogy lopták a nagy idézeteket. Nem ebből áll az életük, hanem értéktelen dolgokból. Ha ekkora gondolkodók lennének, nyilván nem így viselkednének. Nem szarrágásból kérdem, de utálom ezt a képmutatást. Utálom ezt a nagy "szeretlek"-ezést. Két hét múlva már másnak mondják ugyanazzal a meggyőződéssel. Úgy érzi magát mindenki, mintha álmai filmsorozatában élne. Teljesen abnormális, és elrugaszkodott a valóságtól.

2010. okt. 5. 13:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok esetben jellemző, hogy szóban, szemtől-szemben az emberek másképpen viselkednek, másképpen nyilvánulnak meg, mint írásban.

Ennek nagyon sok oka lehet.

Véleményem szerint nagyon jellemző az emberre az, hogy milyen idézetet választ.

Nyilvánvalóan megérinti valahogyan.

Ha teljesen üres, lagymatag a lelkivilága, az csalhatatlanul észrevehető.

Gondolj arra, hogy sok esetben a gátlásosság jelentős tényező a személyes kontaktusokban.

2010. okt. 5. 14:02
 2/18 A kérdező kommentje:

"Nyilvánvalóan megérinti valahogyan. "

Mindenki megérti. Szerintem már körülbelül 13-14 éves korra mindenkinél kialakul az, hogy felfogja, miről szólnak ezek. A való életben viszont épphogy kerülik ezt a nagy "komolyságot". Nem kezdenek el mély dolgokról gondoskodni, csak úgy tesznek, mintha. Hogy felnőttesebbnek látsszanak.

2010. okt. 5. 14:11
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Azért mert ez a trendi manapság, meg hát bőven elfér az adatlapon, nem?
2010. okt. 5. 14:23
 4/18 A kérdező kommentje:

"Azért mert ez a trendi manapság"

Ezzel az egyszerűbb embereket le lehet rázni, engem nem. Mi az, hogy "trendi"? A divat kívülről nézve egy nem múló, folyton változó aktuális hülyeség, amit a legtöbben a társadalmi nyomás miatt követnek. Attól tartok, én nem követek semmit, csak azért, mert éppen az a "divat". Ha van értelme, csináljuk, ha nincs, akkor ne. Bárki, akit a divat befolyásol, fél, ráadásul ráerőszakol valamit magára. Olyannyira értelmetlen. Nem jó dolog csak azért követni, mert egy hülye kitalálta.

A kérdésem pedig: miért lett "trendi"?

2010. okt. 5. 14:36
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert ezzel azt akarja kifejezni, hogy ő okos, művelt, érzékeny lelkű... LoL! xD
2010. okt. 5. 14:43
 6/18 A kérdező kommentje:

"Mert ezzel azt akarja kifejezni, hogy ő okos, művelt, érzékeny lelkű... "

Ha az lenne, nem lenne rá szüksége, hogy hirdesse. Az iskolában mutatná meg, hisz az arra való.

2010. okt. 5. 14:49
 7/18 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert ezek az emberek alapjáraton sekélyesek, felszínesek, és legtöbb esetben istentelenül hülyék ha gondolkodni kell valami "mélyebb" értelmű dolgon.

A környezetük is nyilván ilyen, különben nem nyomatnák a dolgot.

Ezzel azt sugározzák mások felé, hogy ők érzékeny lelkű, gondolkodó és intelligens emberek, ami viszont nem igaz, mert ha azok lennének a valóságban is képesek lennének az érzelmeiket vagy a hihetetlen filozófiai mélységekkel rendelkező gondolataikat kifejezni, szemtől szembe azzal, akinek szánják, nem csak faszbukon írogatnák.

2010. okt. 5. 14:57
 8/18 anonim ***** válasza:
60%
Teljes mértékben egyetértek! Nekem kb az összes csaj o.társam ilyen, sőt az egész sulimban ilyen buták járnak, akik egésznap idézeteket másolnak be fészbukra, és ezzel azt próbálják elhitetni a világgal, hogy ők mennyire intelligens emberek. Pfffffff!!!!!!!!!!!!!
2010. okt. 5. 17:09
 9/18 A kérdező kommentje:

ma 14:57:

Pontosan ez volt a fejemben, csak valahogy nem tudtam ilyen frappánsan megfogalmazni:D Teljesen igazad van, ugyanez a véleményem!

2010. okt. 5. 21:01
 10/18 anonim ***** válasza:

Én azt sem értem, hogy mi értelme egész nap a fészbúkon lógni egyeseknek. Megint ilyen divat-hülyeség az egész -.-'

Amúgy, hány éves vagy kérdező?

2010. okt. 9. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!