Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért pont a szívet társítják...

Miért pont a szívet társítják az érzelmekkel?

Figyelt kérdés
Mi köze ahhoz a szívnek, mint szervnek? Változik a dobogás üteme az igaz, de ez így van mindig, ha a testet jobban igénybe vesszük. Miért nem lehet elfogadni, hogy az érzelmek is az agyban keletkeznek?
2010. szept. 29. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Mert ha valaki igazán szerelmes az nem az agyával gondolkodik,és sokszor lépes butaságot is csinálni.Mert a történelem során költők ,írok a szívhez párosították..

Mert elég hülyén hangzik,hogy "szívből szeretlek" szöveg helyett azt mondanánk hogy a "seggemből szeretlek"..

2010. szept. 29. 17:43
 2/5 A kérdező kommentje:

"Mert elég hülyén hangzik,hogy "szívből szeretlek" szöveg helyett azt mondanánk hogy a "seggemből szeretlek"..

"

Hülyén hangzik... neked és most. Ha gyerekkorodtól kezdve azt hallottad volna, nem hangzana hülyén. Hallottam, hogy egyes primitív törzsek a saját nyelvükön úgy mondják, hogy "teljes májamból szeretlek", mert ők azt tartják a legfontosabb szervnek. És náluk pont úgy hangzik, mint nálunk a szív. Az írók, költők megint csak nem maguk találták ki, ez a fejlődés során épült a nyelvbe. A kérdés az, hogy miért.

2010. szept. 29. 17:53
 3/5 Mate027 ***** válasza:
Nem tudom
2010. szept. 29. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:
én arra tudnék gondolni, hogy észrevették a gyorsabb szívverést, mikor meglátta a szerelmét. talán innen lehet levezetni
2010. szept. 29. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha meglátom, akiket szeretek, nekem energia, melegség tölti el a szívemet.

Ha szexuális vágyat érzek, akkor meg a farkam felett, egy kicsinyével feljebb érzem az energiát, a melegséget.

Az előbbit szívcsakrának, utóbbit gyökércsakrának is nevezik.

Figyeld meg!

Energiaközpontjaink vannak.

A napfonat például a köldök körül van. Van torokcsakra is.

Így vagyunk megalkotva.

Az energia a szívedben, mint szervedben van jelen, amikor szeretsz. Akkor is, amikor örülsz.

2010. szept. 30. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!