Zsidók, ti tartotok otthont karácsonyt? Ha igen hány éves voltál, mikor az elsőt ünnepelted? Ti hogy szoktátok ünnepelni, milyen kajákat esztek?
Még annyit,hogy pl. a görögkeletiek sem tartják a karácsonyt,ők az újévet ünneplik.
Gondolom a mohamedánok sem tartják. Sőt a Jehovák sem tartják.
Tudom, hogy náluk alapból nincs, de ismerek olyan zsidót, aki szokott karácsonyozni. emiatt kérdezem, hogy hogy tartják a karácsonyt, ha mégis megünneplik.
pl olyat hallottam, h hanufának hívták a fát, amit karácsonykor feldíszítettek.
meg egyik ismerősöm 27 éves korában ünnepelte először, egy másik zsidó ismerősömnek meg a gyerekkori fényképein láttam, hogy karácsonyfájuk volt.
emiatt azokat a zsidókat kérdezem, akik tartanak, és nem azokat a zsidókat, akik soha se tartottak még karácsonyt, se a nem zsidókat. (bár, ha muszlim vagy, akkor érdekelne, hogy ha tartasz, vagy valaha tartottál, az milyen volt)
nem a hanukát kérdem, mert az nem karányony.
nem ilyen alapinformációk érdekelnek a zsidókról. azokat én is tudom.
Az én zsidó haverom is már gyerekkorában ünnepelte a karácsonyt.
Nem ortodox, de húsvétkor pászkával ette a sonkát.
előző,
a karácsonyi menüje is másabb volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!