Milyen a svéd mentális?
Mert szerinted a svédek mind egyformán gondolkodnak?????
Megint egy hülye, értelmetlen, általánosító kérdés, amire nem lehet válaszolni.
Én azt tapasztaltam (délen, Malmö és környékén), hogy sokkal nyugodtabbak, kedvesebbek, viszont jóval távolságtartóbbak is mint itt Magyarországon. Pl. szinte soha nem láttam embert futni vonat/busz után, vagy kimennek időben, vagy úgy vannak vele, hogy odaérnek, amikor odaérnek. Segítőkészek is nagyon, többször előfordult, hogy tanácstalanul alldogaltam az utcán a térképet nézegetve, hogy merre kene indulnom, és odajottek megkérdezni, hogy segíthetnek-e valamiben. Viszont ok nélkül nem másznak bele az aurádba, míg itthon azért többször betalaltak (főleg idősebbek), és kezdtek el magyarázni az időjárásról, miközben olvastam/zenét hallgattam a vonaton pl.
Sokat jártam tömegközlekedéssel, és ott azt tapasztaltam, hogy MINDENKI leül, akkor is, ha csak 1-2 megállót mennek, míg a bkv-n mindenki az ajtóban tobzódik, az üléseken meg alig ülnek. Ezek mind ilyen apróságok, de nekem nagyon jó érzés volt ez a hozzáállás. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt mindig, meg persze ott is vannak bunkó, flegma arcok, de én határozottan kevesebbel találkoztam mint Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!