Mit jelent az a mondás, hogy ,,Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál!"?
Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 19:27
1/11 anonim válasza:
Ezt mesékben szokták mondani, ott szerintem ezt jelenti: "Szerencséd, hogy megadtad a kellő tiszteletet. Cserébe én is tisztellek téged, segítek neked, ha szükséged van rá."
2/11 A kérdező kommentje:
Azt én is értem. Az egyik ismerősöm kezdte el ezt mondogatni nem régen és nem értem, hogy miért.
2021. nov. 19. 19:49
3/11 anonim válasza:
Szerintem csak jófej akar lenni, nem sok sikerrel.
4/11 anonim válasza:
vicceskedni próbált csak. Hívd őt öreganyádnak ezentú!
5/11 anonim válasza:
És ezt miért olyan emberektől kérdezed, akik sem téged sem az ismerősödet nem ismerik? Esetleg megkérdezhetnéd tőle!
6/11 anonim válasza:
Vigyázz vele, valszeg elmebeteg. Egyszercsak majd elkezd hentelni a metrón vagy a nyugdíjasklubban.
8/11 anonim válasza:
Nezd meg, hogy hol lakik - mert ha egy mezeskalacs hazikoban, akkor az erdei banya ... tegyel magnest a vas orrara, az megzavarja a tajekozodasban :)))
9/11 anonim válasza:
A mesében ez annyit tesz:
A jövőben számíthatsz pozitív konzekvenciákra, amiért sikerült a megfelelő megszólítást használnod irányomban!
10/11 Lukrécia Borcsa válasza:
Régebben (van ahol még ma is) a nagyszülőket hagyományosan Öreganyámnak és Öregapámnak szólították. Ezért örülhetett egy Banya, ha ezzel megtisztelte valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!