A székelyek hogyan viszonyulnak a tipikusan magyar ételekhez, pl. gulyásleves, túrós csusza, halászlé, krumplileves, stb..?
Figyelt kérdés
Náluk mennyire gyakran vannak ezek terítéken? Egyáltalán készítik/ismerik őket? Tudom, hogy a székelyeknek is külön gasztronómiájuk, ízlésük, kultúrájuk van. Kb. olyan, mint a spanyol és mexikói konyha. Igen közel állnak egymáshoz, mégis különböznek.2021. nov. 6. 23:10
1/5 anonim válasza:
Gulyáslevest, krumplilevest itt is eszünk. Bár utóbbinak az a neve hogy pityókaleves.
Halászlé 2 okból nincs: nemigen van friss hal, mert nincs Balaton (ha meg van is, drága), és mivel itt régen se volt szokás csinálni, "senki se tudja hogy kell".
A túrós csusza képről nem ismerős.
Ami még így eszembe jutott hogy van itt s tipikus magyar étel: töltött káposzta, lángos, kürtős, madártej.
Bár egyszerűbb lenne, ha inkább te mondanál ételeket.
2/5 anonim válasza:
A hal itt is drága, pedig nem is Balatonból halásszák általában, hanem halastavakból.
3/5 anonim válasza:
Az mit jelent hogy hestegrománija ? XD
1es, és a rántott húst meg szoktátok potyolni ? ;)
(használjátok ezt az szót egyébként ?)
4/5 anonim válasza:
3
Igen, potyoljuk.
Nem. Prézlis hús. :D
5/5 anonim válasza:
Na! Helyes! :D
Pár dolgot kérdezhetek priviben ?
Érdekelne a te szemszögödből 1-2 kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!