A cigány kultúrához miért tartozik hozzá a bizsu?
Bizsu alatt az aranynyakláncokra és halmozottan hordott feltűnő testékszekerekre gondolok. Ennek milyen jelentősége van a kultúrában és honnan jön ez az irányzat? A gengsztereknél is hasonló szokás megfigyelhető, de a két társadalomnak nem sok köze van egymáshoz, így feltételezhető, hogy egymástól különállóan fejlődött ez ki a két rétegben.
És amúgy ha már hordanak bizsut, akkor miért nem valódit hordanak? Miért csak egy gyenge műanyag utánzatot?
Az értelmi szinttel nem értek egyet, mert pont a közszereplő, lakodalmas és búcsús cigányok vonultatják fel magukon a bizsugyűjteményeket. Nem gondolom, hogy ők alacsony értelmi szinten lennének. A vagyonos megnyilvánulást sem teljesen értem a részedről, mert a bizsunak pont az a lényege, hogy gagyi utánzat, nincsen értékük. :)
"Nyilván azt hazudják egymásnak hogy igazi arany."
Igen, erről én is hallottam, de szerintem egymás között sem nagyon hiszik el. :D Valaki nyilatkozhatna erről, ha jobban belelát hogy tényleg így van-e.
kérdező ez meg maradt náluk mert ugye a divat nyugatról jött be amerikában is volt egy ilyen divat ahol a fux tudod a fux-al ent a vagánykodás na ez náluk meg maradt!
amúgy én láttam sok igazi aranyt is és tényleg bika láncból...
hát igen legtöbbnek azaz összes vagyona.. ja kb 1-2 milliókat érhetnek... az fél kilos arany láncok...
a bizsu ahogy mondtam vagánykodás és visszamaradt divat szerencsére ma már csak az öregebbek csinálják ezt ha csak nem tényleg igazi mert már észre veszik azt is a bulikon és akkor az már szégyen :"D
Indiában, ahonnan jöttek, van egy olyan szokás, hogy a férfi vastag karika aranyfülbevalót ad a nőnek, mert a kultúrájukban jogában áll bármikor szabadon ereszteni a nőt.
Az igazi arany ékszert pedig eladhatja, hogy utána legyen miből élnie, ne kopjon fel az álla.
""""Az igazi arany ékszert pedig eladhatja, hogy utána legyen miből élnie, ne kopjon fel az álla.""""
Miért kopna fel az álla? Dolgozni nem tud az a nő?
indiában ahonnan jöttek lol ":D téged is honnan szalasztottak...
a cigány kultúra inkább indo-iráni és greco-európai mintsem indiai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!