Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A törökök jó emberek?

A törökök jó emberek?

Figyelt kérdés

2021. jún. 11. 13:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
A magad nevében beszélj, kedves 10-es!
2021. jún. 12. 14:07
 12/17 A kérdező kommentje:
a magam és még több (vagy inkább kevesebb) millió magyar nevében beszélek
2021. jún. 12. 14:20
 13/17 asyoulikeit válasza:
88%
emberek. tehát jók és kevésbé jók.
2021. jún. 12. 14:36
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Aha, szóval a magyarok rossz embernek tartják magukat.............érdekes.
2021. jún. 12. 14:37
 15/17 A kérdező kommentje:
nem érdekes, nincs új az ég alatt. az lenne az érdekes, ha ezt még be is látnák egymásnak, és nem csak saját magukat győznék meg erről.
2021. jún. 12. 15:27
 16/17 anonim ***** válasza:
92%

Jártam sokat Törökországban. Turistákkal kedvesek, hisz belőlük élnek. Ha elmész kicsit keletebbre, ahogy én is tettem (leírom, mielőtt feltételezné vki, hogy csak üres duma), akkor pedig mindenki ujjal mutogat, hogy itt egy külföldi...

Vannak ilyen és olyan emberek köztük, mivel más kultúra, más vallás, más szokások és más neveltetés. Amelyik bele van buzulva a vallásba, az sose fog elfogadni egy keresztény/ateista szemléletmódot. Tehát velük nem érdemes barátkozni, mert nem lesz jó vége, tapasztalat! Ők csak a saját igazukat fogják hajtogatni. Csak az lesz jó, amiben ők hisznek, minden más szar és hamis. Hozzáteszem, ott a mai napig van olyan, aki analfabéta. Írni-olvasni nem tud, mert soha nem járt iskolába. Ez persze a régi korosztályra igaz és inkább keletre jellemző. És ezt is tapasztalatból mondom, találkoztam nem egy ilyen emberrel! Most már eljutottak odáig, hogy a 8 általánost elvégzik. Ettől függetlenül persze van egyetem és minden lehetőség adott a továbbtanulásra. Aki pedig látja a fától az erdőt, és nyitottabb, úgy mond európaias felfogása van, vele nem lesz probléma.

Én ismerek mindkét fajtából török embereket, ég és föld a kettő.

2021. jún. 13. 11:06
 17/17 anonim válasza:
88%
1988-ban egy Kirsehir nevű városban nemzetközi gyermektánc fesztivált rendeztek. A szervezők munkanyelve az eszperantó volt. A Szakszervezet kultúrális osztályának felkérésére tolmácsként kísértem el a tápéi iskolások tánccsoportját. Sok török városból volt tánccsoport, de volt csehszlovák is. A bő egy hét alatt sokat beszélgettem a felelős szervezőkkel, de legfőképpen a szervezést segítő fiatalokkal. Érdeklődő, kritikus, barátságos fiúk és lányok voltak. A város lakói óriási lelkesedéssel vettek részt a programokon. Igazi népünnepély volt.
2021. jún. 15. 09:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!