Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Kíváncsi vagyok, hogy mi a...

Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek a az itthon erősen uralkodó cigány rasszizmusról? Az oktatásban és munka területén milyen tapasztalataitok voltak/vannak.

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalatot is írhattok ezzel kapcsolatban. Csak véleményre vagyok kiváncsi nem szeretnék semmilyen etnikumi háburót kezdeni, ezt kerüljük most.

2021. máj. 4. 21:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%

8

Sajnos nincsenek nyilvános börtön statisztikák, de érdemes beszélned pár börtönőrrel...bőven a fele cigány!

Vajon miért ?!

(mondom ezt félcigányként)

Pár saját történet:

Az egész alsó osztályos gyerekkoromat 5-6 cigány megkeserítette, csak azért, mert a szüleim kicsit jobb módúak voltak.

Ezután is folyamatosan cigányok miatt kellett szoronganom, hol a buszmegállókban hol hazafelé menet.

Azt hittem csak a környékünkön ilyen rossz a helyzet, tévedtem, Budapesten a dülöngélő drogosok nagy része is cigány, soroljam még ?!

A válaszod azon részével egyet értek hogy legyen béke, de ez a cigány oldalra is vonatkozik, sőt leginkább rájuk...velük van a legtöbb probléma!

Ajánlom a figyelmedbe ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=RGnj2MQVd-o

Remélem így elfogadod a tényeket, hogy egy szintén cigány származású ember mondja!

2021. máj. 6. 21:00
 12/29 anonim ***** válasza:
16%
9# A mi hazánk tesz faji megkülönböztetést!a mi hazánk videói közt van amiben elmondja a nagy “vezér” hogy a cigányokkal és a feketékkel az a baj hogy blablabla.. utána rákérdeznek hogy miért ? Amire elmondja hogy akik nem hasznosak a magyar társadalomba azok menjenek el , amiben én is egyet értek mint cigány ember , de minden magyar ember hasznos? Nem hinném 😃 és a bőrszínnek és a származásnak mi köze van ahhoz hogy ki hasznos és ki nem? Mi ez ha nem rasszista megkülönböztetés? Mai világban már elég primitív egy dolog ez.
2021. máj. 6. 22:05
 13/29 anonim ***** válasza:
32%

11# Alsó osztályban sajnos a gyerekek még kicsik és felelőtlenek

Engem is bántottak az erős kreol barna bőröm miatt mégse utálom a nem cigány társaimat. Ugyan úgy látni nem cigány és cigány drogost ez se a származástól függ!

Ami meg a videót illeti nem tudom hogy mennyire vagy tisztában ezekkel de látom nem , ami nem baj! Ezek a “vadják,királyok” önjelöltek 😃 én is mondhatom ezt magamra hogy cigány vajda vagyok, annyit ér ezeknek az embereknek a szava mint a szomszéd pistának. És hozzá teszem ezek az emberek nem egy tanult okos művelt cigányok! És ne félj kötött már belém cigány is és nem cigány is 😃

2021. máj. 6. 22:17
 14/29 anonim válasza:
33%
8 jaa azért mert nem tűri el hogy a nagytészetek antiszociális bűnöző már náci ?
2021. máj. 6. 22:34
 15/29 anonim ***** válasza:
50%

13

Kiragadtad a kevésbé lényeges dolgokat, a fontosabbak felett pedig elsiklottál (pl cigánybűnözés).

Nem érted a lényeget, ez elég szomorú főleg úgy hogy te is cigány származású vagy mint én, így tudnod kéne mi a helyzet.

Valószínűleg azért vélekedsz így mert tanult srác vagy, nem éltél tipikus cigány lakta helyeken.

Mind1, nem akarok veled, és mással se vitatkozni oldalakon keresztül, mert már így is OFF téma a kérdéshez képest :D

Félreértések elkerülése végett, nem vagyok rasszista, és ahogy kiveszem a szövegedből te sem vagy az.

2021. máj. 6. 22:35
 16/29 anonim ***** válasza:
72%
De azért borsodi falvakba betévedve vigyázni kell a purgyékra, mert hamar lincselés lesz a vége
2021. máj. 6. 22:37
 17/29 anonim ***** válasza:
12%

15 #

Tanult ember vagyok igen

Borsodban születtem és 23 éves koromig ott éltem .Most vagyok 28 pesten élek . Ne haragudj nem láttam a fenti kérdést . Nincsen cigánybűnözés! Ahogy mondtam engem raboltak már ki és csaptak már be nem cigányok és cigányok is és ez nem borsodban volt a hiedelmek ellentétében!

2021. máj. 6. 22:43
 18/29 István12345a válasza:
66%

13#

az arányok számítanak, meg kell nézni 1 millióból (ami szerinted 3) mennyi bűnöző kerül böribe, és azt hogy mennyi a maradék magyarból...

Vagy nézd vissza a korábbi HirTV riasztás c. műsor adásait!

2021. máj. 6. 22:50
 19/29 István12345a válasza:
78%
Ha szerinted 17-es nincs cigánybűnözés, akkor miért van tele a börtön cigányokkal ?!
2021. máj. 6. 22:54
 20/29 anonim ***** válasza:
22%
18# egy embert még mindig nem a származása és bőrszíne határozz meg 😃 aki bűnöző az megérdemli független attól hogy cigány,magyar,zsidó,fehér,fekete, vagy akármi ő . Pont nem érdekel ki van a börtönben felőlem lehet kék indiai is a börtönben. De ez az állapot nem tudom mikor fog megszűnni . Könyörgöm 500 éve itt élünk ha tetszik ha nem, nem vagyok 100% roma ahogy te se vagy 100% magyar .
2021. máj. 6. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!