Miért gondolják már a 15 évesek is, hogy: "Magyarország egy xar megyek külföldre ott megbecsülnek és ott gazdag leszek"?
A kérdésre a válasz nem egyértelmű, mert sok dologtól függ.
Attól ki hogyan látja a SAJÁT HELYZETÉT, mi volt otthon és mit ért el kűlföldön. Az aki otthon albérletben lakva csak tengett-lengett mert a keresetének a FELE arra ment el, annak egy óriási lépés egy önálló lakás és idővel pár év után egy ház vétele, és nem 20-30 év gűrizés után.
Ez egy 42 éves régi történet.
Elég rövid ismeretség után nősűltem, a feleségem márciusban jött ki és egészen decemberig mást se hallottam tőle mint az mi is VOLT otthon, a barátnők, a Nagy Kőrút, a testvérei meg ehhez hasonlók.
Még ugyanabban az évben karácsonyra hazamentünk, 3 hetet voltunk otthon. Az uton viszafelé váratlanul azt mondta "Jó volt, szép volt, de ÉN ezzel befejeztem! Most láttam csak mi a kűlönbség igazán, és ha dolgozik az ember mit is tud elérni vele, szó sem lehet arról hogy haza menjek egyszer végleg."
Az is természetes hogy nem lehet egyértelműen dönteni, mert sok mindenen mulik az is.Hogy egy bizonyos idő után ki is megy haza, és miért.
Van aki azt mondja "Oda kint még a belemet is kihajtották!" ...nem szólva arról hogy a "benszűlött munkás" MELLETTE ugyanazt csinálta mint Ő.
Erről ennyit.
Még az előbbihez..
A kérdés nem az hogy "gazdag leszek"-e vagy nem, hanem az jobb körűlmények között éljen-e valaki, egy picit másként, egy jobb sors nem egyenlő azzal amit gazdagságnak hív valaki..
Az is biztos -ahogy mondják- az életben valamiért mindég KELL adni valamit..
Tisztelt Juliusz48,
Szerencsére nem kell neked neked bizonygatnom semmit, de elhiheted hogy nem kétkezi munkát végzek (most is munkából írok) és az angol nyelvvel is tökéletesen boldogulok, közel anyanyelvi szinten. Az hogy csak a helyesírásomba tudsz belekötni (ami egyébként kifogástalan) is azt bizonyítja hogy csak az irigység és a rosszindulat beszél belőled, jó magyar szokás szerint. Hidd el hogy itt tud boldogulni az aki akar és még ha mosogatni is jön ki valaki, itt megvan a lehetősége arra hogy pár év alatt továbbfejlődjön és szinte bármit elérhet Magyarországgal ellentétben. A statisztikákat meg hiába küldözgeted mert az pl nincs benne hogy az albérlet/lakásárak meg úgy általánossában az árak, hitelek stb hogy növekedtek az évek során szóval nem igazán vagyunk kisegítve ilyen táblázatokkal. A tények attól tények maradnak. Otthon nagyon nehéz boldogulni egy jó szakma nélkül de még sokszor azzal is, Angliában szakma nélkül is van lehetőséged egy színvonalas életre és mindig van lehetőség a fejlődésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!