Mi lehet a magyarázata a "mókuska mókuska felmászott a fára" dalban a "huncut a mókus"-ra?
Olyanoktól kérek választ, akik ismerik a szövegét!
Én személy szerint logikátlannak tartom a "huncut a mókus" használatát, semmivel sincs összekötve. Azonban lehet, hogy van elfogadható magyarázat rá.
Mókuska, mókuska felmászott a fára, leesett, leesett eltörött a lába. Dr. bácsi ne gyógyítsa meg, huncut a mókus ugy is fára megy:D
1,5-2 évesen énekelte a legnagyobb lányom.
Hát ezt biztos, hogy nem "népi dal", mint ahogy írtad. Doktor bácsi nem lenne benne. Ha népdal lenne, akkor erotikus tartalmat kellene feltételezni benne (a "huncut" szó miatt el is gondolkodtam rajta), mint a többi gyerekdalban, amelyek a gyerekek közt maradtak meg, de eredetileg a tizenévesek szexre utaló dalai voltak. (Boci-boci tarka, Csiga-biga gyere ki.)
Ez valószínűleg egy gyerekeknek szóló daloskönyvből ered, a szerzője nem volt valami nagy ász, és örült, hogy végre összejött neki valami, ami rímel, az értelmével nem nagyon törődött.
Nem válasz ugyan, de rákeresve ezt találtam, más se érti:
5-ös!
Köszönöm a kijavítást!
Igen...Esélyes, hogy csak a rím van meg benne, míg értelmével nem törődött a szerző.
Érdekes gyerekek szemszögéből látni a dolgokat, hasznos link volt, bár ott sem tartok mindent logikus magyarázatnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!