Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi lehet a magyarázata a...

Mi lehet a magyarázata a "mókuska mókuska felmászott a fára" dalban a "huncut a mókus"-ra?

Figyelt kérdés

Olyanoktól kérek választ, akik ismerik a szövegét!

Én személy szerint logikátlannak tartom a "huncut a mókus" használatát, semmivel sincs összekötve. Azonban lehet, hogy van elfogadható magyarázat rá.

2020. aug. 8. 21:07
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Kicsit átvitt értelemben annyit jelent, hogy nem tanul abból, hogy megsérült, legközelebb akkor is újból mászik a fára, hisz egy izgága mókus, mint az összes társa
2020. aug. 8. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Mókuska, mókuska felmászott a fára, leesett, leesett eltörött a lába. Dr. bácsi ne gyógyítsa meg, huncut a mókus ugy is fára megy:D

1,5-2 évesen énekelte a legnagyobb lányom.

2020. aug. 8. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
2+ Huncut és csibész az a mókuska:D
2020. aug. 8. 23:02
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Mókus volt az alvó állatkája is, amit a dédnagymamájtól kapott a fülmütétje utána kórházba és ami tizenéves koráig végig kisérte.Aztán jobb létre szenderült az örök vadászmezőkön.
2020. aug. 8. 23:06
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Hát ezt biztos, hogy nem "népi dal", mint ahogy írtad. Doktor bácsi nem lenne benne. Ha népdal lenne, akkor erotikus tartalmat kellene feltételezni benne (a "huncut" szó miatt el is gondolkodtam rajta), mint a többi gyerekdalban, amelyek a gyerekek közt maradtak meg, de eredetileg a tizenévesek szexre utaló dalai voltak. (Boci-boci tarka, Csiga-biga gyere ki.)

Ez valószínűleg egy gyerekeknek szóló daloskönyvből ered, a szerzője nem volt valami nagy ász, és örült, hogy végre összejött neki valami, ami rímel, az értelmével nem nagyon törődött.

Nem válasz ugyan, de rákeresve ezt találtam, más se érti:

[link]

2020. aug. 10. 05:53
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös!

Köszönöm a kijavítást!

Igen...Esélyes, hogy csak a rím van meg benne, míg értelmével nem törődött a szerző.

Érdekes gyerekek szemszögéből látni a dolgokat, hasznos link volt, bár ott sem tartok mindent logikus magyarázatnak!

2020. aug. 10. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, csak a jó szöveg miatt linkeltem, nem a tudományos volta miatt. :)
2020. aug. 10. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Érthető. :)
2020. aug. 11. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!