Télapó vs Mikulás, Jézuska vs Angyalka, ki jön ha itt a Karácsony?
Már felnőtt vagyok! :)
Csak mivel minden családnál mást mondanak a gyereknek (nálunk spec. mindkettőből volt mindegyik felváltva) :)
Ezért tettem fel eme kérdést...:)
Te tudtommal nem vagy amerikai...
Szóval magyarázat, ha magyar vagy akkor december 6.-án jön a Télapó akkor kapod a csizmába az ajándékot. És december 24.-én este, éjszaka meg Jézuska jön és hozza az ajándékot a karácsonyfa alá...
Ha viszont te amerikai állampolgár vagy akkor viszont december 24.-én a Mikulás hozza a fa alá az ajándékot...(Ő a piros Coca-cola Mikulás).
Felnőtt vagy, de nem biztos hogy emlékszel a '90 évek előtti világra. Tudod, amikor Hofi is így imádkozott:
-Mi Atyánk ki vagy a mennyekben, titokban!
Nos, az átkosban szó sem eshetett Jézusról, és Szent Miklósról, ezért találták ki helyette a Télapót, és a karácsonyi angyalt!
Eredetileg Szt. Miklós, vagyis a Mikulás ajándékoz dec. 5-én este, és a Jézuska dec. 24-én este.
Abban az időben otthon mi is Mikulást mondtunk, de az iskolába a Télapó hozta az ajándékokat.
Sajnos amit 50 éven keresztül vertek bele a gyerekek fejébe, azt még nagypapaként is nehéz elfelejteni. Valószínűleg innen a keveredés.
Mikulás - dec.6.
Jézuska - dec.24.
semmikép se télapó, mert ennek a Mikulásozásnak, vallási alapja van, és amikor ittvoltak a komcsik, blokkolták a dolgot, és ők nevezték át Télapónak......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!