Mi itt fikázzuk a cigókat, de ők 86 %-ban beszélnek második nyelvet, ez az arány a magyar összlakosságra 16 %. Tudtátok?
Tudod miért beszélnek 86%-ban második nyelvet?
Azért mert etnikumok. Nem ez a hazájuk. De mivel itt tudják megszedni magukat ezért megtanulnak magyarul. Az meg hogy a második nyelv amit beszélnek az anyanyelvük az természetes.
Pl. ha Te Szerbiában nőttél volna fel, akkor Te is tudnál két nyelven beszélni. Az anyanyelveden (magyar) és az adott ország nyelvén, ahol élsz (szerb)
De ettől még nem várhatod el hogy kinyalják a s*gged. De a cigókkal sajnos pont ezt teszik...
ekkora marhaságot, hogy beszélnek második nyelvet...
a cigányok 86%-a beszél két nyelven az azt jelenti hogy annyian "tudnak" magyarul és cigányul "beszélni".
a maradék 14% meg vagy nem tud magyarul pedig itt él vagy nem tudja a saját "anyanyelvét" ami gáz bár engem hidegen hagy.
VANNAK KIVÉTELEK!!! csak sajnos KIb@$z0tt kevés!
a magyar lakosság 16%-a beszél két nyelvet ez meg azt tükrözi hogy elmaradott és alig fejlődőképes a társadalmunk.
szerintem.
"a magyar lakosság 16%-a beszél két nyelvet ez meg azt tükrözi hogy elmaradott és alig fejlődőképes a társadalmunk.
szerintem."
Minden iskolás gyerek tanul legalább 1 idegen nyelvet. Ez már a Kádár korszakban is így volt, csak akkor mindenki oroszul tanult (a középiskolában tanulók +még egy nyelvet tanultak az oroszon kívül). Milyen 16%-ról beszéltek?
Akik beszélik is, nem csak akik tanulták.
Lásd be, nagy különbség!
Bocsánat, de a legutóbbi 26 kommentben legalább 5 feléd irányuló kérdés, (és még jópár a tiéddel ellenkező "statisztika") szerepelt, valamint egyetlen olyan mondat, amibe (valóban jogosan) bele lehet kötni.
Szerintem mindannyian örülnénk, ha nem CSAK az utóbbira reagálnál, mert ha a normális válaszokat/kérdéseket átugrod, úgy eléggé megnehezíted mindenki dolgát.
Bocsánat az off-ért
----
"Akik beszélik is, nem csak akik tanulták"
Ezzel egyetértek és még el is hiszem a 16%-ot (persze egy forrásnak én is örülnék, még mindenki más), de akkor a másik csoportnál is ugyanolyan szintű nyelvtudást kéne nézni.
Jó persze a Mónika show nem reprezentatív minta, és lehet pont az 14% cigány jelent ott meg, akik nem beszélnek második nyelvet, de ott én nem láttam olyan cigányt, akit értettem volna mit mond. ILyen szinten a magyarok 86%-a is beszél idegen nyelvet, sőt ők még tanulják is.
És hány cigányról mondható el, hogy tanulnak magyarul?
Ha igaz is, amit feldobtál megvitatásra, nekem az a hozzáfűzni valóm, hogy inkább beszélnének egy nyelvet, de helyette tanulnának meg kultúráltan élni, dolgozni, és ne lopnának, bűnöznének.
Lopásra nekem is lenne okom, mégsem teszem, mert nem vagyok egy alja népcsoport tagja.
Nyugodtan jöhet a lepontozás, de ez a véleményem.
Ja és - tisztelet a kivételnek - kutyából nem lesz szalonna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!