Hogyan pördüljek sokat egyszerre (6-8) úgy, hogy ne szédüljek el nagyon durván?
Nem hatot nyolcat, hanem amennyit fizikailag bírsz. A módszer az, hogy ki kell nézni egy konkrét pontot, folyamatosan azt nézni, mikor már nagyon elfordultál (majdnem 180 fok), akkor hirtelen el kell fordítani a fejet újra arra a pontra. Így a folyamatos forgás során csak egy egy pillanatra kapod el ls fordítod meg a fejed, mivel mindig ugyanarra a pontra nézel, nem szédülsz el.
Gyakorolni kell, míg könnyedén megy.
Hát, ez nagyon sok gyakorlással fog csak menni.
Mi edzőtáborban köteleket akasztottunk fel, és abba kapaszkodva forogtunk 8at, 16ot, majd 32t mindkét irányba
Majd kötél nélkül
Egyébként a kalóban rengeteget kell forogni, úgyhogy hajrá, mert a 8 egy idő után kevés lesz😅❤
Jaj, meg még egy tipp:
Össze kell szorítanod a combjaid, és a kezeidet is tudod használni(lefogod azxegyikkel vagy mindkettővel a szoknyád szélét, attól függ, hogy merre forogsz)
Nekünk azt tanították, hogy a fejünket nem szabad olyan balerinásan kapkodni, mert nem szép a néptáncban(és ha nézel gyűjtéseket a nénik sem nézegelődnek jobbrabalra)😅❤
Remélem tudtam segíteni!
Először szerintem a kalotaszeginek a forgástechnikáját kell nagyon alaposan megtanulni, nagyon lassan, lépésről lépésre. Én is néptáncolok, és imádom a forgatós táncokat, amiben sokat lehet forogni. A kalotaszegivel én is megküzdöttem, de a sok gyakorlás meghozta az eredményt. Először nagyon lassan próbáld, zene nélkül, ha az alapja már megvan, akkor jöhet zenére. Hidd el, a végén a gyorsabb zenére fog menni a legkönnyebben :D
Arra pedig, hogy ne szédülj el, én is csak a fejkapós módszert tudom ajánlani, viszont annak is megvan a technikája, hogy hogy legyen szép és egyben hatásos is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!