Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mik a cigányok jellemzői?

Mik a cigányok jellemzői?

Figyelt kérdés
Itt nem arra gondolok, hogy sötét bőr, lopás, modortalanság, stb., hanem olyanokra, amelyek nem olyan köztudottak, mégis eltérnek a fehér emberektől. Gondolok monjduk olyanra, hogy például dúsabb a szemöldökük, vagy hasonlók, de BÁRMIT írjatok le. Köszönöm
2010. júl. 23. 19:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%
Jószívűek alapjából , ha van nekik kaja , üdítő vagy akármi , azt elosztogatják ha tudják . De ösztönlények ( ha valamire nagyon szükségük van a másiktól , azt megpróbálják valamire elcserélni , potyára megvenni " majd szociáliskor megadom " stb . szavakkal , ha végképp nem tudják megszerezni akkor hajlamosak ellopni még egymástól is ) , agresszívak , könnyen felkapják a vizet , az agyuk hajlamos elborulni ( olyankor nem tudják mit cselekszenek , mit beszélnek ) , lusták ( "majd , majd , majd ráér " hozzá állás ) , nem szeretnek dolgozni , ha dolgoznak akkor is a munka könnyebb részét fogják meg , és minden lehetséges módot megpróbálnak hogy nekik legyen a legkönnyebb dolguk . A munkát általában igénytelenül , összecsapottan csinálják meg . Érdekemberek , a jószívűségük egy perc alatt átmegy gonoszságba , ha egy cigánynak az érdeke vagy a jóléte azt kívánja , akkor a legjobb barátját is elárulja . Nem tudnak halkan beszélni , ordítva beszélgetnek , a kívülálló azt hiszi ált. hogy veszekednek , pedig náluk ez természetes . Nem nagyon tudnak viselkedni , ha boldogok , ha szomorúak , általában hangosan nevetnek vagy sírnak , káromkodnak vagy őrjöngenek . Agresszióra való hajlamuk sokkal nagyobb mint a magyaroké , olyankor mint írtam elborul az agyuk és olyankor ha támadnak , hajlamosak a kezük ügyébe kést , kapát , csákányt , vascsövet venni , amivel halált is okozhatnak . Jellegzetes testszaguk márpedig van , hiába púderez a sok okos - aki azt mondja , hogy nem , az hazudik . Hiába fürdenek , a bőrüknek a kipárolgása egy jellegzetes keserű testszagot hoz magával , hiába fürdenek . Kétszínűek , a szemedben kedvesek és dícsérnek , a hátad mögött pont ellentétesen beszélnek . Alapvetően nagyon buták , a szívük vezérli őket , nem az eszük . A lopásra , bűnözésre , erőszakra sokkal hajlamosabbak mint a magyarok , ezt a szegénységgel magyarázzák . Vallásosak , de alaphangon , ami abban merül ki , hogy ha történik velük valami , azt mind istennek köszönik .
2012. dec. 8. 19:13
 22/34 anonim válasza:
67%
"A cigány erkölcse és jelleme keveréke a hasznavehetetlenség- és szemtelenségnek (...), azonfelül majdnem teljesen hiányzik náluk az ítélőképesség és az értelem, melynek, mint közönséges tudatlanságnak, kísérői a naiv ravaszság és a furfang. Minden cselekedetükben alacsony alattomosság nyilvánul, amivel másokat ravaszul rászedni törekszenek. Az igazsággal nagyon ellentétes lábon állnak: bizonyítani igyekszenek képtelen dolgokat, és hazudnak arcátlanul és pirulás nélkül, mert szégyenérzetük teljesen hiányzik. Egyedül a testi büntetéstől félnek. Érzelmeik nyilvánításában meggondoltak, kegyetlenek és bosszúállók."
2014. máj. 30. 21:12
 23/34 anonim válasza:
35%

. Hiába fürdenek , a bőrüknek a kipárolgása egy jellegzetes keserű testszagot hoz magával , hiába fürdenek

A jó anyádat azt! Volt cigány osztálytársam a kulturáltabb fajtából és sok putris igénytelen magyarnál illatosabb volt, aki azt mondja hiába fürdenek nem lesznek illatosak ez hülyesség.

Meg a többség cigány meg alapvetően cigányszagú, ez inkább izzadság szag ami a ruhájukban van, nem mossák ki ha netán megfürödnek a ruhájukat nem mossák ki.

Ez a legkönnyebb munkát végzik ez igaz, hozd ezt öcsém azt stb. pohos cigányokra igaz ez.

Meg akinek nincs fürdöszobája lavorban mosdanak annak meg dohos szaga van, hát jobb, mint a büz de enngem ez is írritál.

6 évig volt középsukliban egy aranyos lány osztálytársam, fehér volt de az életmódja, mint egy senkiházié földön tárolták a ruhájukat a dohos szag az valami borzalmas volt nála és 1 szer éreztem őt illatosnak.

Szóval az életmód is közrejátszik, ki büdös ki nem, nem lehet szín szerint általánosítani.

2018. jan. 27. 15:28
 24/34 anonim válasza:
84%
Ki mondta félnek a kutyáktól? 3 kaukázusi juhászkutyámnak volt kitekerve a nyaka.
2018. aug. 31. 21:36
 25/34 anonim ***** válasza:
80%
Én nem tudom, mert az unokateskóm ura cigány származású és ugyanazok a jó és rossz tulajdonságokat vélem felfedezni magamban is pedig igen távol áll tőlem az ő kultúrája. Ami különböző az az hogy ő ha meglát valamit nálam amire szüksége van illetve tetsző az kell neki. Elkunyizza tőlem de pénzt nem fizet hanem ad cserébe érte valamit amiről gondolja hogy nekem tetszik, illetve örülök neki. Végül is soha sincs rossz üzlet de kellemetlen helyzetbe tud vele hozni.
2018. nov. 2. 23:07
 26/34 anonim válasza:
82%
De imádom itt a sok szakértőt. :D Biztosan cigányok vagytok, ebben nőttetek fel.Én cigány lány vagyok, mégis gimnáziumba járok, utálom az aranyat és a giccses dolgokat.Nem vagyok az a harsány sem, de ha a családomat bántják akkor megnézhetik magukat.A családom az első! A cigányok nagyon összetartóak és vendégszerető emberek.Ha pl nálunk betér valaki, készüljön rá hogy nálunk nincs olyan hogy diéta stb.Ha azt mondják egyél, enned kell.( Addig úgy sem fognak békén hagyni.) Nem utáljuk a " fehéreket" ( ezt nem igazán értem, hisz vannak cigányok akik szintén fehér bőrűek) csak ha már ők megnéznek minket ( a normális réteget egy kalap alá veszik a söpredékekkel) akkor van bennünk egy ilyen bizalmatlanság.A hangoskodás meg hát..a cigányoknak általában nagy családjuk van, nekem ks nagy a családom és mikor összejön a család..hát ott aztan :D de nem baj, én így szeretem őket, különben meg az Olaszok is hangosak őket mégse nézik le ennyire.Nem minden cigány rossz!Az én szüleim pl érettségizett emberek, én pedig egyetemre készülök :) Kérlek titeket hogy ne vegyetek egy kalap alá minden cigányt ( mi a cigány kifejezést használjuk, magunk megnevezésére.Ez olyan mint Amerikában az a bizonyos "n" szó.)
2018. nov. 18. 21:50
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Az előző vagyok..., jelentem az unokahúgom urát elszólították a génjei és lelépett a héten a családtól, pedig érettségizett dolgos cigány ember ahogy írtam.)

Gyereket 15 évig sem akart, na majd most lesz neki egy négycsaládos kártyavető jósnőtől.)

2018. nov. 18. 23:09
 28/34 anonim válasza:
82%

Attól hogy valaki szemét,

nem muszáj cigánynak születnie.Nincs egyik cigányba se belekódolva, hogy hűtlen legyen vagy szemét.Ez nem származás kérdése! ( 26-os vagyok)

2018. nov. 19. 21:24
 29/34 anonim válasza:
90%

Milyen hozzászólások vannak itt, gyerekek.

Én is cigány vagyok. Nem hordok ékszereket, nincs kicicomázva a házam.

Sőt...még iskolába is járokxd művelődök, szeretek tanulni, stb..

Ja és nem volt még gyerekem :D

2019. ápr. 23. 16:02
 30/34 anonim válasza:
20%
Lopnak, csalnak, hazudnak, beelőzik az embert. Lusták. Undorító egy fajta. Hitler biztos szeretné őket.
2021. jún. 29. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!