Nektek hogy tetszik ez a vers?
Szerelmünk minden javunk,
Egymás ajkán alvadunk,
Révületben szomjazunk,
Eggyé válunk, alkotunk,
Tengerré vált kis tavunk,
Egymásnak mindent adunk,
Mint virág, kinyílhatunk,
A szépnek szépet adunk,
Zivatarban villámlunk,
A fába jelet hagyunk,
Nagy kalapban sírhatunk,
Átívelő tegnapunk,
Lanyha szél az ágyasunk,
Te és én egyek vagyunk.
Én, mint aki imádja az irodalmat és a verseket, ez a vers sajnos nagyon amatőr. Hány éves vagy? Jó voltál verselemzésből? Még ha nem is az igazi, ne add fel! Jó úton haladsz. :) Egyet mondhatok: ne vedd szigorúan a vers felépítését. Nem kell minden sor végére rím. A versnek a lényege a gondolataid kitárása, irodalmi nyelven megfogalmazva. Csak akkor csináld, ha van is mit kiírnod magadból. Egy témából indulj ki pl: boldogság, magány, halál, szerelem... ezeket továbbgondolva kell írnod. Pl ha a halál témát választod írd le, hogy mit gondolsz a halálról, vagy hogy milyen egy ember elveszítése. Ne felejtsd ki a költői kifejezőeszközöket. Pl a halálnál a fekete szó, a sötétség, az elmúlás jelképei. Szerelemnél lehetnek édes dolgok, virágok, az élet szimbólumai, a rózsa vörös szirmai és minden boldog dolog, ha szerelmünket akarjuk kifejezni. Most random írok valamit, ami épp eszembe jut pl:
Mézédes ajkad vöröslő dombja
élteti a szívem legkisebb dobbanását,
ami bár oly harsányan lüktet,
mégis bele-belerendül a szívem.
Nincs rím a sor végén, mégis, aki képes meglátni a költői kifejezőeszköziket és felismeri a motívumokat, annak már mondhat valamit a vers.
Remélem tudtam segíteni. :)
Az utolsó előtti sor nagyon tetszik, a többin eléggé van még mit csiszolni.
Nagyon ajánlom Nényei Pál Az irodalom visszavág című sorozatát! (Akár nem sorrendben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!