Miért nem kelnek el a festményeim?
Nagyon szeretném eladni a képeimet, már rengeteg helyen meghirdettem, de nem nagyon van rá jelentkező.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy Ti milyennek látjátok a festményeimet?
Válaszokat előre is köszönöm!
Nem szeretnélek megbántani, de szerintem ezek a festmények nem jók, sem témájukat tekintve, sem technikailag. Így gyakorlatilag bárki tud festeni, aki kis energiát fektet bele. Művészeti iskolába jártam, a 25 osztalytarsamból 25 felülmúlta ezt a szintet már 15 évesen.
Ettől még festhetsz, elvezheted, én csak arra szeretnék ravilagitani, hogy ez kevés ahhoz, hogy ebből bevételt termelj.
Persze sok kevésbé tehetséges ember megél az igénytelen alkotasaibol. Hirtelen az jutott eszembe, hogy nézd meg etsyn például, hogy a sok eladást produkáló festők milyen témájú képeket készítenek,htha ihletet tudsz meríteni belőlük, és valami olyat festeni, aminek van piaci értéke.
Nekem a technikád tetszik, a témák nem annyira.
Ilyen képeknél azt lehet még tenni, hogy jó minőségű printeket készítesz belőlük és azokat árulod tized annyiért mint az eredeti.
Kedve utolso, senki nem fikazott téged, ha neked erre van igenyed, kedves egészségedre, senkit nem erdekel.
A kérdező sem akarta bántani senki szerintem, véleményeket kért, és kapott.
Sajnos igen, 45000Ft sok akkor egy képért, amikor itthon befutottnak számító kortars muveszek(!!) képei kelnek el potom 70-80ezer forintokert.
A művészet egy szubjektív dolog, valóban, de azért vannak általános érvényű szabályok, tendenciák, és sajnos ebben nem a te ízlésed a döntő.
Mindemellett még mindig sok lakás van tele ilyen és ehhez hasonló festmenyekkel, én csak arra próbálok ravilagitani-tenyleg bantas nélkül-hogy az ilyen szintű képeket azok veszik, akiknek semmi hozzáértésük nincs a festeszethez, de pont ők nem is fognak ekkora összegeket kifizetni a kérdezonek (sem), mert ugyanilyen szintű képeket gyakorlatilag negyedennyiert tudnak venni.
Nekem a halas nem tetszik, de a többi kifejezetten igen. Volt egy férfi az életemben, ő sem tud boldogulni a festményei eladásából.
Sajnos, nem nagyon van rá igényük/pénzük az embereknek, hogy egyedi alkotásokat vásároljanak.
Ne haragudjatok, de ha tízzel osztja a festmény árát, akkor ki az aki ennyiért nekiáll festeni? Inkább elmegyek a Merci futószalagjához, mert ott több az órabér ;)
Látom vaterán is, hogy a művészek a képeiket milyen nevetséges árakon adják. Hát én jobban keresek internetes áru kereskedéssel. Valamikor egy nap 50 ezer Ft hasznom is van.
Kérdezném, hogy hol van online műkereskedés? Tudna ilyen oldalt mondani aki ide beírta? Köszönöm!
Én is festek olajjal, ez az én oldalam: [link] nekem is nagyon nehéz eladni. Kb. olyan 10-12000 Ft-ért szoktam árulni.
Ismerősök megkérdezik melyik festőművészhez járok, de én azt mondom, hogy Önmagamtól, azt hiszik hazudok. Kedvencem Gulyás és Fürst.
Először nem akarom, hogy úgy érezd, bántásból írom. A képeid szörnyen giccsesek, az emberábrázoláson rengeteg csiszolnivaló és a színhasználat is még fejlesztésre szorul. Kitartónak tűnsz, szóval ezek a dolgok nem lesznek akadályok a későbbiekben. Hiányzik belőlük a harmónia, kicsit szétcsúsznak. Igen, mindegyik. A figurák nincsenek térben. A halak például teljesen síknak tűnnek, persze lehet olyan kép is, úgy hívják flat colour.
És van még egy dolog, ha angolul tudó közönségnek is osztasz meg dolgokat, akkor érdemes kicsit az angol nyelvvel is foglalkoznod. A nyelvtanra gondolok.
Egyébként ha van rá lehetőséged, és ez nagyon fontos, hogy reklámozd magad, hozz létre egy kis kiállítást.
A másik, amit már többen megírták, az ár. Meg kell találni a megfelelő árat, ami nem túl alacsony és nem is túl drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!