Hogyan lehetne kiadatni a verseimet? Nem baj, ha százezreket kell fizetni a kiadatásért, csak kellene egy jó kiadó!
Ahelyett hogy basztatjátok szegény lányt segíthettetek is volna neki. Majd az évek eldöntik hogy mennyire jó költő... Szerencsére voltak akik próbálkoztak vele, tehát összefoglalva:
- Neves kiadó nem fogja kiadni a verseid, ott esélytelen próbálkoznod.
- Magánkiadónál ha fizetsz kiadják, de nincs garancia arra hogy utána meg is veszik őket. Tehát mint befektetés a karrieredbe nem biztos hogy meg fog térülni.
- Magánkiadóknál van egy minimum hogy hány példánytól vállalják. Ha találsz olyat ahol kis példányszámban is kiadják, nem feltétlen kell több százezret ráköltened. Viszont itt figyelembe kell venned a nyomdatechnológiát, a papírt stb. Nyilván akkor tudsz gazdaságosabb lenni ha többet nyomtatsz. A lektorálás, tördelés, előkészítés egyszeri költség.
- A másik amire figyelj, hogy sok kis kiadó van, viszont nagy részük elég gagyi minőséget képvisel. Nézd végig pár korábbi munkájukat és az alapján válassz. Ne csak a neten tájékozódj. Ha kinéztél párat a neten nyugodtan menj be hozzájuk személyesen is.
Kislány, majd ha saját megkeresett pénzeden oldod meg s nem mások pénzén élősködve előadod magad...
+ rengetegen írnak "maguk szerint jó verseket"...
Nézd meg ezt a "művészetek" menüben itt gyakorin. (s csak itteni pl-t írtam).
A versirogatás tinikorban fellángoló pillanatok - sokaknál feledésbe merül. 😉
+sok olyan kislány van, kik azt hiszik jó sok pénze van a családjuknak, holott a legtöbb adósságban úszik xD de a látszat fenttartása s a gyerek elkényeztetése a fontosabb.
(majd ha örökölsz, akkor pedig majd te is szidod az őseid, hova adósodtak el...nem egy ilyet lehetett itt is olvasni +ismerek is ilyet)
Sok minden alakulhat még huszonéves korodig 😉 (a legtöbb verset írók megszünnek s valami befásult munkakörben nyomorognak)
"hol érdemes próbálkoznom?"
Nem a csőlátású rózsaszín ködben, más pénzével. 😂
S nem kell előítélet...te magad mutatsz fel olyan válaszokat/reakciókat, amivel csak vízbe dobod magad.
"tehetség" - ehhez meg kell találnod önmagadat s saját életélményeket tapasztalni a nagy világból.
A tehetség pedig ott kezdődik, ha fel is figyelnek rád, mert ügyes vagy valamiben ...
Nekem már 2.osztályban megmondták: "művésznő lesz a leányzó".
Úgy is lett, rengeteg művészeti ágon.
Úgy nem leszel sikeres/tehetséges, hogy kicsapsz valamit s az emberekre rátuszkolod "tehetséges vagyok és ez jó, amit csinálok"...
A jó alkotó alkot szívvel lélekkel s nem 3-4embernek tetszik a munkája.
A "vevőknek" nem tuszkolja le a torkán a művét...
Rakd el emlékbe s keresd önmagad.
Fogadd el a kritikát s keress mást, ezt meg max hobbinak megtartod önszórakoztatásra.
Sok sikert s formáld a személyiséged, kritika befogadó képességedet.
Ha a pozitív kritika több, mint a negatív, akkor pedig finoman le lehet rázni azokat.
De amíg a fordítottja van: Javasolt csendbe lenni s átgondolni dolgokat.😉
Én sem értem minek fogalkoznak veled. Észre sem kellene venni téged és az sokkal rosszabbul esne pici szívednek.
Kívánok neked sok jót, majd írj egy privát üzenetet, ha befutottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!