Könyvet írnék. Szerintetek van rá esély, hogy a végén kiadják?
Nem regényt írnék, hanem szülővárosom építészetéről, építészeiről. Év eleje óta írok, gyűjtök, fényképezek. Hiánypótló mű lenne, pont azért is kezdtem bele, mert régóta érdekel a téma, de sehol sem találtam igazi átfogó írást, tulajdonképpen alig van irodalma a város építészetének. A környeztem is biztat, hogy akár könyvet is írhatnék.
Viszont nem vagyok építész, sem művészettörténész. "Csupán" egy mérnök, akit érdekel az építészet, a művészet.
Leginkább a város miatt örülnék, ha az elkészült könyvet ki is adnák, mert többen megismerhetnék a szépségeit.
1
Ez egy jó ötlet! :)
Tudod ilyenkor egy történet jut eszembe.
Valaki mesélte, hogy már gyerekként érdekelte a könyvírás, írt is csak úgy magának. Mindenki nagyjából azt mondta neki, hogy ne is erőltesse, sosem lesz belőle nagy író. Nem erőltette, de azért írogatott. Egyszer írt egy könyvet amit kidobott a kukába, hogy "ÁÁÁ úgy borzalmas ahogy van, nem erőltetem tovább". De a felesége kivette, elolvasta, és közölte, hogy a világ leghülyébb emberre lesz ha ezt a könyvet nem adatja ki. A feleségére hallgatott. Jól tette. Tudod melyik könyv volt ez?
Carrie Stephen Kingtől.
Szóval. Írj, kutakodj, járj utána, és mit veszítesz alapon egyszer ad ki. Ha másért nem akkor neked meglesz a saját példányod, de lehet sikerkönyv is.
Csak 12-szer volt már a kérdés.
Amúgy: igen, kiadhatod. Ha kifizeted.
Nem lesz olcsó.
"Valaki mesélte, hogy már gyerekként érdekelte a könyvírás, írt is csak úgy magának. Mindenki nagyjából azt mondta neki, hogy ne is erőltesse, sosem lesz belőle nagy író. Nem erőltette, de azért írogatott. Egyszer írt egy könyvet amit kidobott a kukába, hogy "ÁÁÁ úgy borzalmas ahogy van, nem erőltetem tovább". De a felesége kivette, elolvasta, és közölte, hogy a világ leghülyébb emberre lesz ha ezt a könyvet nem adatja ki. A feleségére hallgatott. Jól tette. Tudod melyik könyv volt ez?
Carrie Stephen Kingtől."
Nekem meg erről az jut eszembe, hogy szerintem Stephen King egy gagyi író, a Carrie-től nem voltam lenyűgözve, túlértékeltnek tartom. Természetesen sok ember meg szereti. Ha kiadják a könyvedet, és esetleg sokan elolvassák, akkor is egy csomó ember esz, akinek nem tetszik, egy csomó meg majd ilyen motivációs történetként használja fel a sztoridat, hogy jaj de jó író vagy. Ebből a tanulság, hogy csinálj, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!