Hogyan lehet valakiből költő?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az irodalom és szeretek verset írni. Szoktam olvasni és Petőfi élete is nagyon megfogott. Általános iskolás vagyok még szóval rengeteg lehetőségem van. Mindenképpen humán szakos gimnáziumba szeretnék majd tovább tanulni és az írói pálya is érdekel. Erről keveset beszélnek az emberek szóval itt szeretnék segítséget kérni.2018. dec. 26. 20:56
1/5 anonim válasza:
Költő az, aki rendszeresen ír és publikál verseket, és azokból részben, vagy egészben megél. Szóval NEM költő az, aki évente 1 verset ír, de amúgy géplakatosként dolgozik. És az sem költő, aki 500 verset ír/hét, de rajta kívül erről senki sem tud.
2/5 anonim válasza:
Jaj, nagyon aranyos vagy!:)
Jó látni, hogy léteznek még irodalomszerető fiatalok.:)
Én 16 vagyok, költőnek még nem nevezném magam, maximum alkotónak, de elég sok verset írok (és egyebeket).
Ha szeretnél pár könyv, vagy versajánlást, nyugodtan írj rám!:)
Saját irományt is mutathatsz, mondok róla véleményt nagyon szívesen.:)
Ha kíváncsi vagy, esetleg én is küldök pár sajátot.
És ne feledd soha: az irodalomszeretet érték! És minden egyes elolvasott könyv, és vers hozzátesz az életedhez! Ezt senki nem veheti el tőled.😊
3/5 Kilyén Balázs válasza:
Az író és a költő nem ugyanaz. Ha engem kérdezel ma már nem létezik olyan ami megfelelne a költő szónak, ha igen, akkor nem abból él. Ma már még annyi igény sincs a "költészetre" mint ...majdnem festészetet mondtam, de arra a versekhez képest eszméletlen nagy a kereslet. Igen léteznek és vannak kiadva verses kötetek és gyűjtemények, és van egy nagyon nagyon nagyon szűk réteg aki ezt meg is veszi és foglalkozik vele, de ma már az írás úgy 70% ban eladható történetekből ál. Online publikált és nagyon nem kifizetődő. Több ismerősöm is van, aki a jelenlegi magyar irodalmi életben elég feltörekvőnek mondható, de ők is még a 4-5 dik könyv után is gyárban és hasonló helyeken dolgoznak. Még azt sem mondhatom, hogy a vers írás olyan mint a festés, egy hobbi, mert a festő aki hobbiként fest elég jó lesz egy idő után és kiállítható és megvehető a munkálya...sőtt egy idő után keresik...egy költőt sosem fognak...és az, hogy jó költő elég relatív. Manapság, a "dolgok" (pl versek , vagy művészfilmek) annyira , de annyira elvontak, hogy szinte CSAK az értheti meg teljesen aki azt készítette, és ez igaz lassan minden művészetre, nagyon nagyon egocentrikus, gyakorlatilag minden művész magának fejez ki , mert mások számára már től elvont, ezért nagyon kevés olyan mű is van ami csak úgy élvezhető. Mint például Poe versei, amik szinte dalolnak a füledbe és festményként rajzolódnak ki az ember fantáziáját díszesítve.
4/5 A kérdező kommentje:
Nahát nagyon köszönöm ezeket a válaszokat :) nem gondoltam volna, hogy ilyen segítőkészek lesztek
2018. dec. 29. 20:13
5/5 anonim válasza:
Időpont dec. 27. 20:42
De, egy motorbalesetből származó irreverzibilis agysérülés meglehetősen feni a fogát arra, hogy elvegye. A költőnél pedig az alkotó sokkal több. Költeni bárki tud, alkotni csak kevesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!