Mit gondoltok azokról a "művészekről", akik digitálisan alkotnak, és pl. Photoshopban ott van legalsó rétegen a kép, ami a referencia, és nem maguktól rajzolják meg úgymond? (folyt. )
Minden az átalakítás minőségétől és fokától függ.
Ha csak azért van ott alsó rétegben, hogy segítse,akkor ok, de ha semmi extra..
A tiszta az ilyenkor,ha oda van rakva a felhasznált anyag is,mint rendes írásoknál a forrás megjelelölés.
Három dolgot:
1. Az esetek 98%-ában ez nem művészet, hanem dekoráció.
2. Érdekelne, hogy mennyire jogtiszta, amit csinál (személyiségi jog, szerzői jog, felhasználási jog)
3. Ezekre irigykedni tök felesleges. Aki ezt lájkolja, követi, az nem az én célcsoportom. Ha nem lájkolnák, attól nekem még nem lenne több.
Részemről maga a technika nem érdekel. Sok olyan digitális technikával dolgozó művész van (idézőjel nélkül) aki nem csak rajzol, hanem fotók manipulálásával készíti el a munkáit (egyébként régen is volt montázs/kollázs technika. Az is művészet).
Szerintem itt nem az számít, hogy hogyan csinálja, hanem az, hogy van-e hatása a képnek. Nekem sokkal értékesebb egy Photoshoppal készített igényes alkotás ami elgondolkoztat mint egy fotorealisztikus rajz ami nagyon szép és tudom, hogy rengeteg munka, de akkor is csak egy "másolat".
A mai világban a digitális technika is csak egy médium. Szerintem semmi szégyellnivaló nincs benn. Az, hogy hányan lájkolják aztán meg tényleg teljesen irreleváns. Nézd meg hány olyan művész van instán aki iszonyat jó dolgokat csinál és mégis párszáz követője van?
Igen, tényleg sokan csinálják, és nagy kutyagumit nem ér.
De.. te jó ég, minek irigyled azt a néhány instagramos követőt? Mintha az insta komoly művészek gyűjtőhelye lenne.. Csak egy laikus szórakoztat laikusokat, nem kell foglalkoznod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!