Milyen az első versem? 17/L
Figyelt kérdés
Szeretném ha...
Szeretném ha szeretnének
Szeretném ha megértenének
Szeretném ha keresnének
Szeretném ha temetnének
Szeretnem ha...
Szeretnem ha nevetnének
Szeretném ha észrevennének
Szeretném ha felednének
2018. szept. 24. 18:48
11/19 anonim válasza:
Szerintem ez gyengus. Nem igazán tűnik versnek.
12/19 anonim válasza:
Ne akard,
Ne akard, hogy temessenek,
Fiatal vagy: szeressenek!
Írj még verset: megértenek!
Ha értenek: majd megkeresnek.
De akard azt,
Akard azt, hogy nevess sokat,
Tanulj sokat, új dolgokat.
Vidám légy: és észrevesznek,
Ha észrevesznek: nem felednek!
13/19 Miss Endzsi válasza:
Jaj ez nagyon jó lett:D Ketten összeraktátok.
14/19 anonim válasza:
Egy szó: förtelmes. Ezt nem kell kifejteni. Olvass többet, gondolkodj el, mert valószínűleg te is érzed, hogy ez a fos szintjét is csak alulról súrolja. Értem én, hogy szomorú vagy és verset akarsz írni, de az olvasó és a műértő először a verset fogja látni, olvasni és csak utána juthat el az érzésekig - amit itt nem sikerült átadni. 17 évesen azért többre is képes lenne az ember, szerintem :)
16/19 anonim válasza:
Hakapeszi jól csinálja:
A gyk költő masinája.
Én is mondom, ne hagyd abba,
Hisz a tudást gyakorlás adja
Minden kezdet nagyon nehéz
De te fejlődj s előre nézz
Ne a gyk-n kérdezz ilyet
Használd saját mércéidet
17/19 anonim válasza:
Nem jó. Van valami ebben, hogy karácsonyi listára emlékeztet. A ritmus sem igazán áll össze. Maga a monotonitás nem lenne baj, és lehet fontos költői eszköz (pl. Babits Mihály: Fekete ország), de itt ennél a versnél nagyon rosszul sül el. Én azért használtam volna költői képeket, innen teljes egészében hiányzik. Így kicsit olyan szaga van, hogy szeretnék ezt, szeretnék azt, szeretnék amazt, de hogy miért, vagy ennek mi a jelentősége, azt nem tudni. Ráadásul tele van ellentmondással: szeretném, ha keresnének vs. szeretném ha felednének; szeretném ha temetnének vs. szeretném ha nevetnének. Ha valaki feledünk, akkor nem keresünk; és ha valakit temetünk, akkor nem nevetünk. Szóval ez így nagyon nem áll össze. Tulajdonképpen hiányzik a kohézió is a versből. Nem érzed azt, hogy ez egy egységes vers lenne. Valaminek össze kéne tartania a sorokat. És a műalkotás lényege, hogy a befogadónak átadjon egy üzenetet, valamit megmozgasson a befogadóban. Ennek a versnek ez nem sikerül.
19/19 anonim válasza:
Semmitmondó, de eleinte én is ilyeneket írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!