Ha művészeti anatómiát tanulok, akkor tudni fogok majd magamtól embert, állatokat rendesen rajzolni?
És hogy lehet ezt megtanulni, mármint az anatómiát.
Én most úgy csinálom, hogy ezt tanító könyvekből rajzolok.
-Menj a strandra rajzolni, a napozó embereket lehet nyugodtan rajzolni órákig, a gyereket meg a fürdőzőket inkább csak krokizni.
majdnek olyan mint az akt.
-Kérd meg a barátaidat, párodat, hogy legyenek modellek egy kicsit. Fárasztó, de ha krétával bejelölöd a pózt vissza tud állni/ülni késbőbb is. Ha aktot nem is, de alakot tudsz rajzolni biztosan.
-Legyél a saját modelled. Tükörből tudod rajzolni magadat is.
-Csinálj magadnak csendéletet. Minimum 3 tágy, 1 lepedő, lámpa.
-Ne válassz túl részletes, bonyolult témát mert elveszel a részletekben.
-Járj külön tanárhoz.
A művészeti fősulikba/egyetemre nem csak a jegyeid alapján vesznek fel, van egy több napos gyakorlati vizsgasorozat is. Mivel a művészet nem ekzakt dolog, az egyéni szimpátián,a tanárok esztétikai ízlésén is múlik, hogy kit vesznek fel. Az első 2-3(!!!) felvétein elég ritka. hogy valaki sikeresen átjut. Ahogy kikerülsz a gimiből még tapasztalatlan vagy, no meg nem akarják hogy csak azért menjen valaki oda mert nincs jobb ötlete... Ha komolyan gondolod ne keseredj el, az emberek nagy része ezek előtt elvégez egy OKJ- vagy egy vidéki művészetit ahol szintén gyakorol, tanul.
Köszi, hogy írtál.
Én szívesen mennék komolyabb művészeti egyetemre, de nem hiszem, hogy egyszerre sikerülne. A közelünkbe viszont van egy gyengébb művészeti egyetem, ahova a rajztanárnőm is járt, és azt mondta, hogy már elég komolyan tanítanak ott is, és nem nehéz bekerülni (Szombathelyen van). Aztán majd meglátjuk.
Jó ötlet, hogy a napozókat rajzolom. :-) És talán a tesóm is rátudom venni, hogy egy ideig ne mozogjon, ha más nem tv nézés közben.
Csendéleteket is rajzolok már.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!