Mi a véleményetek az alábbi alkotásokról?
Fejlődés
.
. .
. . .
. . 1
. 3 1
17 2 1
8 1
1
Ketten
áA
Az első ún.számművészet,a második ún.betűművészet
Az elsőt nem sikerült jól beírni,ideírom a három részét,sorát vízszintesen:
1 8 17 . . .
1 2 3 . . .
1 1 1 . . .
Ez volna,csak "felállítva",függőlegesen.
Szóval már megint. Vagy még mindig. Oké.
Ez nálam ilyen kategória:
Mit gondolsz? Jó a festményem?
A totál semmi. Csak akkor működik, ha beleképzelsz valamit.
Nekem nem jön át. Bocs.
Ahogy írtam,az egyik számművészet,a másik betűművészet.Nem tudom,az ilyesmi csak az én kitalálmányom-e vagy más is feltalálta .
NEM összevissza,véletlen rakosgattam egymás mellé a számokat és a betűket.
De csináltam már olyat is.Arról véleményt kérdezni -nem tartom szükségesnek.
Röviden a Ketten-ről.
Ketten
áA
Az "a" és "á" hang valamint az a és á betű,ezekre kell gondolni.Az "á" a legáltalánosabb beszédhang,minden-vagy majdnem minden -nyelvben megtalálható.Az "a" ritka,ám speciális,különleges hang.Az "á" kis-, az "a" nagybetűvel.
A kisbetűs írást tekinthetjük az alapnak,hisz többnyire kisbetűkkel írunk.A nagybetűnek bizonyos különleges funkciói vannak.De hiába a kisbetű az alap-van,amikor a kisbetűs írásban is szerepel nagybetű.Helyette a kisbetű HIBA.
A kétféle betű szerepe + az "á" mint az Általános, az"a" mint a Különleges :ezek kapcsolata,melyik hogy van jelölve,mindez milyen képzettársításokat képes indukálni.Innen kellene kiindulni.Ha a "szerzői mondanivalót" keresi valaki...
Én még mindig azt írom, hogy ez blöff, nem művészet. Két betűt egymás mellé raktál, Gratulálok! Mindjárt magam alá szarok...
Kíváncsi lennék rá, mennyit agyalsz ezeken. Ha 1-2 percet, akkor oké, de remélem ennél többet nem, mert akkor ez időpazarlás! Most én is írhatnék 2 betűt, aztán belemagyarázhatok akármit. Csak hát miért csinálnék ekkora hülyeséget, amikor van képzőművész tehetségem, és olyat is csinálhatok, ami tényleg elgondolkodtatja/ámulatba ejti/gyönyörködteti/etc. az embereket.
"Az "a" és "á" hang valamint az a és á betű,ezekre kell gondolni.Az "á" a legáltalánosabb beszédhang,minden-vagy majdnem minden -nyelvben megtalálható.Az "a" ritka,ám speciális,különleges hang.Az "á" kis-, az "a" nagybetűvel.
A kisbetűs írást tekinthetjük az alapnak,hisz többnyire kisbetűkkel írunk.A nagybetűnek bizonyos különleges funkciói vannak.De hiába a kisbetű az alap-van,amikor a kisbetűs írásban is szerepel nagybetű.Helyette a kisbetű HIBA.
A kétféle betű szerepe + az "á" mint az Általános, az"a" mint a Különleges :ezek kapcsolata,melyik hogy van jelölve,mindez milyen képzettársításokat képes indukálni.Innen kellene kiindulni.Ha a "szerzői mondanivalót" keresi valaki..."
Nyelvészeti végzettségem van, és amiket írtál, vagy nem igazak, vagy annyira szubjektívek, hogy nem várható el az értelmezés. Például a palóc olvasóközönséget kizárod? A kisbetű nem volt előbb a nagybetűnél, ugyanis a betűket sok helyen előbb kőbe, fába vésték, ott pedig az anyag határozta egy, milyen lesz a betű. Az á nem ugyanaz a magyarban, a franciában stb., minden nyelv másként ejti. 4 nyelyen beszélek, de pl. olyat nem tudok, ahol olyan, mint nálunk,hogy csak hosszú verziója van.
A kérdésedre nem válaszoltam: a megközelítés érdekes, a kreativitást és önálló ötletet értékelem, de nem tudsz eleget a betűkről ehhez, ráadásul betű vagy hangművészet? Kevered a leírt alakot a kiejtett fonémával.
Minden esetre én is azt gondolom, hogy ez még nem művészet. Ez olyan, mint amikor valaki tud szépen énekelni,de azért még nem zenész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!