Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Valaki elárulná az alábbi...

Valaki elárulná az alábbi vers értelmét?

Figyelt kérdés

Szerintem ilyet én is tudok írni.

[link]

2017. márc. 19. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:

éjszaka van, éjszaka van, újra és újra,

a nap sem süt többet, sem holnap, sem újra.

2017. márc. 19. 18:42
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
ez lehet az egyik legrosszabb amit eddig olvastam. hogy ki dönti el, melyik költő lesz híres, mai napig nem tudom.
2017. márc. 19. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
A vers "értelmét" azok keresik, akiknek olyan nincs. Írjál, a hozzád hasonlóknak tetszeni fog!
2017. márc. 19. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

3as nem szép amit írsz. EZ a vers tetszik neked? egyáltalán kinek tetszik EZ? a depressziósok szakszervezetének? a vámpíroknak?

búskomorsűgűt fejzte ki. ennyi az értelme. attól függetlenül még nem jó. szegény kérdező remélte hogy valamivel több mondanivalója van a versnek. félek hogy nincs. neked van?

2017. márc. 19. 19:18
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Mi az értelme? Olvasd el a címét és utána a verset. Eléggé egyértelmű.

Írjál te is verseket és kiderül, hogy mit tudsz.

Nyilván ez a vers valóban nem egy különlegesség. De nem is kell annak lennie mindegyik versnek. A költő csak magát akarta kifejezni. Az hogy utána mások hogyan értékelik már teljesen kiszámíthatatlan.

2017. márc. 19. 19:20
 6/10 anonim ***** válasza:
6: Nem ettől lett híres 😊 van még sok verse. A leghíresebb költőknek is van béna versük
2017. márc. 19. 21:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves máktea!

Ugyan mondj már egy verset, ami neked tetszik!

Esetleg a kérdező is megtehet!

2017. márc. 20. 06:34
 8/10 anonim ***** válasza:
A költő megpróbálja beleképzelni magát egy vak ember helyzetébe . Miután ezt megtette leírja impressziót , de milyen impresszió lehetnek egy vak embernek ? Éjszaka van ! És ez a tragikum ami átszivárog a versen keresztül . Az iszapos éjszaka , a mocskosság a fájdalom érzése amit az örök sötétség hordoz magában . Az érzékekre olyan erősen ható vers ez hogy igenis ott a katarzis ! Az ismétlések az érzékekre való rájátszás az ami szerintem gyönyörűvé teszi a verset !
2017. márc. 21. 15:57
 9/10 anonim válasza:
Egyetértek. Szerintem szép vers csak nagyon szomorú. Nem mindenki tudja azért ennyire beleképzelni magát egy emberbe aki nem lát mert vak. Én érzem hogy a költő ezt a verset teljes szívéből írta. És magyon átérezte egy vak ember helyzetét. És nagyon őszinte vers. Attól hogy rövid és sok a szóismétlődes még lehet szép egy vers. Az értelme pedig az hogy nagyon nehéz lehet egy vak embernek akinek mondhatjuk úgy is hogy"örökké tartó éjszaka" az egész élete mert soha nem láthatja meg a napvilágot. Csöndben és mellékesen megjegyzem hogy ha ezt a verset adnák fel a suliban hogy meg kell tanulni akkor sírnék örömömben mert könnyen megjegyezhető ésilyen rövid verset még nem kellett megtanulnom csak a Janus Pannonius nak a nemtommilyen versét ami 2 sor volt. Egyébként nem attól lesz egy költő híres hogy ír kemény 1 verset ami pár soros csupán. Sok más költeménynek is meg kell születnie hozzá. Remélem hogy segítettem megérteni a verset.
2017. márc. 22. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Így már teljesen más. Köszönöm szépen az értő hozzászólásokat.
2017. márc. 22. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!