Mi a véleményetek erről a versről?
Figyelt kérdés
Életed napjai, mint homokóra szemei
Egymás után peregnek
Ha nem használod ki mind
Hasztalanul elvesznek.
És miért vesztegetnél el mindent,
Ha valami jót tehetsz
Az emberért, a világért: kiket te...
Szeretsz!-vagy szerethetsz.
Azért kaptad a homokot,
Hogy üvegbe zárd,
Nem a szélbe szórnod
Hanem nem tesz jó, csak árt.
Vagy ha mégis szélnek ereszted,
És bejárják a világot
Talán nem veszed el
Sőt, megtalálod az álmod.
És ha újból eggyé lesznek
Valahol a szemek, biz
Ottan lesz a lelked
És minden odahív.
Szándékosan nem írtam költőt
2010. máj. 26. 17:03
1/10 anonim válasza:
Nem tetszik, erőltetett, mesterkélt rímek, és elvész a lényeg, ami az elején jól indul, a végére ellaposodik.
2/10 anonim válasza:
A tartalom nem rossz. Szerintem az első verszak kifejezetten jó. Azt tanácsolnám hogy az első verszak után azért a dallamosságra, rímekre ügyelve ezt a homokóra, homok képet ne túlmagyarázva vidd tovább hanem árnyaltabban fejezd ki a mondanivalód. Persze ezzel a válasszal azt feltételeztem, hogy te vagy ismerősöd írta...:)
3/10 anonim válasza:
Tucatvers. Minden 3. depis tinédzser írogathat hasonlót. Agyonhasznált költői képek, semmi mélyebb mondani való, mint hasonszőrű társaiknál. Sorry.
4/10 A kérdező kommentje:
Elszőnek köszönöm a véleményt.
Másodiknak 1000 köszönet, értelmes ember.
Nem depis tinédzser, legfentebb kezdő.
2010. máj. 26. 17:35
5/10 anonim válasza:
Ha egy versben 2010-ben szerepel a "biz" szó, és a szerző komolyan gondolja, az már nagyon bajosan lehet jó vers.
6/10 anonim válasza:
Na most ha nálad az nem értemes ember, aki nem vágja hanyatt magát, hogy jaj de csudijó, csakmert valami agyonrágott témát unásig használt képekkel, gyenge verseléssel és rímeléssel akar kifejezni, akkor BOCS! De nézzél már egy kicsit magadba...
7/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem úgy mondtam hogy "értelmes ember", hanem tényleg pozitív benyomásom van a véleményéről.
2010. máj. 28. 16:23
8/10 anonim válasza:
Egy a millióból. Nem akarom lehúzni, de a net ilyenekkel van tele. Csak a költészet hiányzik belőle.
9/10 anonim válasza:
Nekem az 1. vs. tetszik. A többi nem annyira.
10/10 anonim válasza:
Szerintem szar, de nem olvastam el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!