Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Valaki meg tudja fejteni ezt...

Valaki meg tudja fejteni ezt a kis részletet egy Karinthy irományból?

Figyelt kérdés

Illusztrációt szeretnék hozzá készíteni. Ez az:

6. UGRÓJANCSI

Egy olyan farúdon kis cukorbaba lóg gumi által. A gumi által lehet húzni, aztán ha elereszti az ember, felugrik.

Arról szól, hogy milyen cukorkákat evett eddig és mihez hasonlítja azokat. Ezt én nem tudom elképzelni cukornak, de lehet, hogy abban az időben volt ilyen. Egy köldökzsinóron lógó babára asszociáltam. Valaki, más ötlet? :D

2017. szept. 4. 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát én arra, hogy egy darab fán lóg egy figura. Mint pl. akasztófán. És ha a gumit meghúzod, amire fel van lógatva, akkor visszarepül... :D

A Google a barátom, de ő sem adott ki egyebet, mint valami rugós békát. :D

2017. szept. 4. 13:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Hm. Én is beírtam a gugliba, aztán eszembe jutottak azok a kis bábuk, amiknek ha megtekered a hátulját, elkezdenek sétálni. Lehet, hogy ez az ugrójancsi egy ilyennek, meg egy rugós békának az ötvözete. :D
2017. szept. 4. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Ki tudja! :D vannak azok is, amiket meglendítesz és himbálózik előre-hátra. Az is valami Jancsi azt hiszem.

De a gugli a "himbálózó játékok"-ra sem adott ki semmit.

A "himbálózó Jancsira" pedig csak olyanokat, hogy "felakasztotta magát xy..."

2017. szept. 4. 14:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Jaj, az a Kelj fel Jancsi, azt tudom, olyanom még nekem is volt! :D
2017. szept. 4. 15:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Jaaaa igen :D csak nem jutott eszembe a neve :D

De amúgy lehet csak trollkodás az egész szöveg. :P

Karinthyt "ismerve" kitelik tőle :D

2017. szept. 4. 17:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen-igen, ismerem a munkásságát, ezért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam, ilyen cukorka régebben valóban kapható volt e, vagy valami teljesen másra kéne gondolnom. :D
2017. szept. 4. 18:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor meg kell mondjam, hogy fogalmam sincs. A válaszom egy határozott talán. :D

De ne zárj ki semmilyen lehetőséget. :D

2017. szept. 4. 19:13
 8/9 Kapitány_úr ***** válasza:

Ez nem bonyolult...

Rákötsz gumival egy kis cukorfigurát egy botra. Megfogod a figurát, húzód, a gumi nyúlik, majd ha elengeded, akkor ... felpattan :)

Nem az zavart be, hogy azt írja "gumi által"? Nem azt írja, hogy "gumival", hanem, hogy "által", tehát a gumis felfüggesztés teszi lehetővé, hogy húzd. Egy sima zsinórral nem tudnál kihúzni.

2017. szept. 4. 20:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi! Nyelvtanilag értem, miről beszél, és el tudom képzelni, hogy is néz ki ez a valami, csak nem igazán értem, hogy ha ez valóban egy cukorka, miért kötötték egy botra gumival. Ezért kértem itt segítséget, hátha van itt idősebb, aki esetleg vett/játszott már ilyennel, és tudja igazolni, hogy Karinthy itt tényleg egy botra kötött cukorról beszél e.
2017. szept. 5. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!