Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miről szól a költemény?

Miről szól a költemény?

Figyelt kérdés
"Karinthy Frigyes. Nem mondhatom el". Nagyon elgondolkodtató és gyönyörű a hideg kiráz tőle. viszont nem sikerült rájönnöm hogy pontosan mi is lenne az a "titok" amit nem mondhat el senkinek, mire céloz benne? vagy az csal jelképes? 21/F

2016. aug. 15. 23:37
 1/4 A kérdező kommentje:
valahogy sokkal több válasz jön és sokkal gyorsabban. mikor filmekkel kapcsolatba kérdeznek vagy pc játékokról.......
2016. aug. 16. 03:21
 2/4 anonim válasza:

:) tényleg nagyon szép és az egyik legjobb vers amit olvastam.

"Nem mondhatom el senkinek,

Elmondom hát mindenkinek.

Hogy fájt, mikor csúfoltak és kínoztak

És sokszor jobb lett volna lenni rossznak,

Mert álom a bűn és álom a jóság,

De minden álomnál több a valóság,

Hogy itt vagyok már és még itt vagyok

S tanuskodom a napról, hogy ragyog.

Én isten nem vagyok s nem egy világ,

Se északfény, se áloévirág.

Nem voltam jobb, se rosszabb senkinél,

Mégis a legtöbb: ember, aki él"

Szerintem ezt akarta mondani ☝.

Hogy itt van, és él, és ezt vagy senki se, vagy mindenki tudja.

Persze ez csak az fejemben állt így össze, lehet nem ez a "titok" :D

2016. aug. 16. 15:02
 3/4 A kérdező kommentje:

én is ezt szűrtem le belőle. hogy sok mindenen átment. "A titkot, amiért egykor titokban

Világra jöttem vérben és mocsokban," ez az hogy megszületett és él. aztán rengeteg célzás arra hogy sok mindenen ment át, "Az egyik forró és piros lett tőle,

Ő is súgni akart: csók lett belőle" ez az hogy szerelmes is volt. "A másik jéggé dermedt, megfagyott,

Elment a sírba, itt-hagyott." ez meg a csalódás hogy elvesztette kit szeret. és még sok sort vághatnék ki és magyarázhatnám de gondolom te is érted. szóval sokmindenen átment sokmindenen átküzdötte magát és néha szívesen lett volna rossz. de nem! ő megmarat aki és még mindig itt van és még mindig talpon van

2016. aug. 16. 22:50
 4/4 A kérdező kommentje:
és köszi a választ. nem tudtam jól értelmeztem e. és érdekelt más nézete. :)
2016. aug. 16. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!