Melyik a kedvenc művészettörténeti korod? Esetleg épület, festmény, szobor?
ROKOKÓ
tudom giccses de nekem bejönnek a rokokó stílusú épületek:)
1.vagyok
jah meg a rokokóhoz kapcsolódóan a barokk is kedvencem:D
Az én kedvencem a romanika és a gótika, valamint a copf.
A szárnyasoltárokat szeretem nagyon. Órákig el tudnám nézegetni őket.
Nekem a reneszánsz és a szecesszió, különösen Botticelli képei, casa Batlló, Mucha plakátjaim Operaház (tudom, hogy neoreneszánsz, de a stílusjegyeket akkor is hordozza). A szobrokat nem annyira szeretem, egy-kettő kedvenc talán Michelangelo Pietája és Mózese. De egy festmény, épület, ruha, ékszer, novella sokkal jobban le tud nyűgözni.
Egyébként ez a két korszak nem csupán esztétikai okokból kedvenc, hanem a filozófiájuk miatt is - a reneszánsz fontos eleme az élet szeretete és az ember, valamint a dogmáktól és álszenteskedéstől való elszakadás, a szecesszió pedig a természethez való újbóli közelítés, a tömegtermelésből való kiválás, a szép és egyedi alkotások megjelenése számomra. Mindkettő őszinte, tiszta és szép :)
Barokk, rokokó, klasszicizmus, romantika.
Zenében is!
a szürrealizmús és a szecesszió a legérdekesebb csak meg kell ismerni.
Antoni Gaudi, Salvador Dali olyan munkákat hoztak létre amiket nem elég 20 szor megnézni még 40 edik alkalommal is van új dolog benne söt...
nekem a szecesszió már túl sok
kalsszicizmust se szeretem
kedvenc:
Bauhaus
nem igazán irányzat,inkább intézmény....de sztem zseniális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!