Leírnád a kedvenc idézeted?
Egy nagyon kedves családtagomnak szeretnék párat összegyűjteni.
Olyat írj,aminek van mondanivalója és neked nagyon tetszik.
Mindegy szerelem,szeretet,remény,bármilyen témában:)
Tudom,hogy sok ezzel foglalkozó oldal van,de hátha jobbakat tudtok,már sokat átnéztem és nem találtam kedvemrevalót.
Amikor gyerekként az Ószövetség Gustav Doré metszeteivel díszített ifjúsági változatát lapozgattam, megpillantottam benne a Jóistent, amint egy felhőn ül. Öreg férfi volt, láttam a szemét, orrát, hosszú szakállát, és arra gondoltam, hogy ha szája van, akkor ennie is kell. És ha eszik, akkor nyilván belei is vannak. E gondolattól azonban nyomban megrémültem, mert - bár családom nem volt vallásos - éreztem, hogy Isten beleiről képzelődni szentségtörés. A legcsekélyebb teológiai felkészültség nélkül tehát már gyerekként ösztönösen éreztem a szar és az Isten összeegyeztethetetlenségét, s innen a kétségem a keresztény antropológia alaptézise iránt, mely szerint Isten saját képére teremtette az embert.
Milan Kundera
"Fordítsd az arcod a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."
"Az álmok nem válnak valóra, ha átalszod őket."
"Ha az út könnyű, a cél értéktelen."
"Ha van egy vágyad, bármi is legyen az, ami egyre ott lebeg előtted, a homlokodtól épp csak egy arasznyira, akkor már érdemes élned."
Ezek a kedvenc idézeteim =)
Ad astra per aspera
Ne itélj, hogy ne itéltess
"Állj a határnál, híven, régi jelkép,
igaztalan világban az igaz,
tiltó szoborként nyúlj el a küszöbre,
fajtám őrzője, bölcs, magyar kuvasz."
"Vagy a sör, vagy a halál, vagy mindkettő"
Al Bundy
Attól függ kinek lesz, mert az én kedvenc idézeteimnek is van mondanivalója, de nem minden generáció érti:
"Az élet túl rövid, hogy komolyan vedd!"
"Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el"
"Nem az az igazi élvezet, ha nincs semmi dolgom, hanem az, ha sok dolgom van és mégse csinálok semmit"
"Az élet egy sz@r játék, de a grafika nagyon ott van"
"You don't know how it is right here,
brace youself, 'cuse you better beware,
you will face danger so major,
you will be running scared!
Watch yourself around here,
brace youself, 'cuse you better beware,
you will face danger so major,
you WILL be running around in terror!"
egyik:
"Minden probléma megoldható. Ha problémánk van oldjuk meg. Ha nem tudjuk megoldani, akkor az nem probléma."
másik:
"Csak az a normális ember, akit nem ismersz még eléggé."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!