Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Idősebbeknek, időseknek is...

Idősebbeknek, időseknek is szoktak rajzolással, festéssel kapcsolatos amatőr versenyeket rendezni?

Figyelt kérdés

Lehet ostobának tűnik ez a kérdés, de azért tettem fel, mert nem tudom rá a választ. Huszonnégy éves vagyok. Ovis korom óta imádok rajzolni. A családom nagyon féltett ettől, pici korom óta nem tetszéssel fogadták ezt az értelmetlennek titulált hobbit. Nincs a rokoni körben más olyan bolond, mint jómagam, aki a művészetekben leli örömét. Mivel kicsi korom óta hallottam, hogy "ebből nem élsz meg", "ne hidd, hogy ebben jó vagy", stb, így sohasem akartam hivatásos művész lenni, de ha más megengedheti magnak, hogy szabadidejében pl. sportol, lovagol, cigarettázik,

vagy akármi, akkor nekem is had legyen hobbim. Most úgy érzem, már mindent megtettem, amit elvárnak tőlem, jól tanultam, elvégeztem azt a főiskolát, ami a szüleimnek tetszik. Most hogy önálló életet kezdtem, külön, nem tőlük függve, így gondoltam szeretném megmérettetni magam a rajzolásban.

Nem első helyeket akarok, csak kíváncsi vagyok, szeretném felmérni, szintben vajon hol vagyok a korombeliekhez képest. Igazából mindig egyfajta terápiaként alkalmaztam a rajzolás, festést, mert ha épp örömöm, vagy bánatom akadt, akkor firkálgattam. Ritkábban ragadtam tollat csak azért, hogy szép legyen a kép, vagy mutogassam. Persze volt olyan is, de én azt szeretem mikor elragad egy érzés és megfesthetem, megrajzolhatom. Amatőr vagyok tehát, soha semmilyen szakkörre nem járhattam, és versenyben sem vettem részt. Az se bánnám, ha utolsó leszek, csak kiszeretném próbálni magam. Van-e erre valamiféle lehetőség? Bocsi, ha hosszúra sikeredett, most kiírtam magamból mindent, ami a szívemet nyomta.

2017. máj. 10. 19:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ált. nincs korbeli megkötés a mezei pálázatoknál. Persze ha az iskolás közönség van megcélozva, akkor kiszűrik az idősebbeket.

Most épp a PIK-nek van egy pályázata, több korcsoportban. Ha érdekel, jelezd, és átküldöm priviben.

Üdv és jó alkotást, Te "idősebb" (muhaha) művész.

ŘʁᴚṘꓤꞦ

2017. máj. 10. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!