Mondanátok vélemény, építő kritikát az első digitális rajzomról?
Nos én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az első próbálkozásod egérrel ilyen jó lett. Ez egyszerűen képtelenség...
Egyébként az animés stílushoz képest az anatómia passzol, a színezés elsőre nem rossz, de sokkal jobb is lehet még ha gyakorlod. A kompozíciót ilyen formában nem javaslom, még ha melltől lefelé el is vágod, a fél szarvat és a ruhaujjakat érdemes lett volna befejezni, így kissé zavaró a befogadónak. Ez már inkább szőrszál hasogatás, de egy valamivel vastagabb ecsetet is használhatnál a lineart-hoz vagy kísérlet képpen megpróbálhatnál éles kontúrok nélkül, színfoltokat használva dolgozni, hasonlóan, mint a szem belselyében tetted.
Elsõnek szerintem tök jó.
A "glossy" effektbõl vegyél szerintem vissza kicsit, túl mûanyag érzést kelt, meg talán a színhasználat lehetne kicsit változatosabb..
Elsõnek szerintem tök jó...
A "glossy" effektbõl vegyél vissza szerintem, túl mûanyag hatást kelt meg talán a színhasználat lehetne kicsit változatosabb. De így tovább, tényleg van hozzá tehetséged.
Nem rossz elsőnek. Mielőtt digitálisan próbálkoznál gyakorold az arányokat papíron. Később pedig lesd meg az árnyékolást (ábrázoló geometria szemszögből is) majd gyakorold.
Én kb 12 éves korom óta rajzolgatok manga körben is. (művészetibe jártam anno a grafika, ábrázoló geometria OP volt. Az osztályban 4 en rajzoltunk rendes arányosan xD )
Arány az alap, nem poénból rajzolgattunk vacak kockákat gömböket drapériát stb. @_@ hogy én mennyire utáltam xD
Aha. Szóval ez igazából nem is rajz, hanem valami, amit görbékkel hoztál össze. Egérrel persze pepecsmunka, ezt nem tagadom. Maga a stílus aranyos, de kíváncsi lennék, kézzel hogyan rajzolsz. És érdemes lenne többféle ecsetet,színezési módot kipróbálnod. Mangáknál jól néz ki, amikor sok színt használsz.
Nem tudom miért, de sokan kedvelik csak a vörös, fekete, lila és zöld használatát.
Ilyesmire gondoltam: [link]
Ez nem egérrel van, de ha sokat gyakorolsz, akkor ha a lineartot nem is, de a színezést meg fogod tudni oldani. Tudom, a digitális tábla előtt én is évekig egérrel színeztem. (Nem Manga Studioban, Easy Paint Tool Sai-ban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!