Neked melyik a kedvenc műved Wass Alberttől?
#10 "A zsidók dehumanizálása" :D Hát igen ez is lejöhet belőle annak aki semmit sem tud Wass Albertről és úgy ül le olvasni, hogy ez egy "beteg, depressziós náci író" volt. A Patkányok honfoglalásában az Erdélybe érkező románokról ír, akik "kiették" a gazdát a földjéről aki kezdetben megtűrte őket. Wass Albertnek hidd el volt miért haragudnia rájuk. Elvették a nemesi címét, elvették és tönkretették a családja birtokait és had ne említsem azokat a szörnyűségeket amiket a románok csináltak az erdélyi magyarokkal (ha érdekel ajánlom a Népirtás Erdélyben című könyvét, ami kifejezetten megtörtént esetekkel foglalkozik). Ezenkívül nem engedték vissza Erdélybe ezért Amerikába kellett emigrálnia. Romániában a kommunizmus alatt az összes könyve be volt tiltva.
Én olvastam könyveit és egyikben sem volt említés bármilyen faji megkülönböztetésről/rasszizmusról. Zsidókról egyáltalán nem esik szó egyikben sem. A románokról lehet találni negatív példákat is a műveiben, DE kiemelném, hogy a Funtineli boszorkány főszereplője és a mellékszereplők 90%-a román és nincsen senki rossz színben feltüntetve pusztán a nemzetisége miatt. A meséskönyveiben is előfordulnak román nevek az állatok között.
Azt nem lehet letagadni, hogy nacionalista volt, de kérlek... Azért képes vagy gyűlölni egy másik embert, mert szereti a hazáját? Ez már nagyobb hülyeség mint a rasszizmus amit annyira ki nem állhatsz. :D
Zsidógyűlölettel nem lehet találkozni semelyik művében és én úgy látom, hogy a románokat sem gyűlölte tiszta szívből (lásd feljebb Funtineli boszorkány).
Az hogy ki mennyire szereti a stílusát az teljesen egyénfüggő. "Az ízlésről nem lehet vitatkozni." Ebbe nem lehet belekötni.
A kérdésre válaszolva pedig az én kedvenceim:
Funtineli boszorkány
Átoksori kísértetek
Adjátok vissza a hegyeimet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!