Szerettek olvasni? Mi a kedvenc könyvetek/írótok? És tudtok nekem tiniknek való könyvet ajánlani?
Kedvenc íróm Terry Pratchett, kedvenceim az ő könyvei. Mostanában nagyon megtetszettek Mark Lawrence regényei.
Kb. 13 lehettem mikor a Harry Potter sorozat megszerettette velem az olvasást, 16 évesen én már a Battle Royalt (18+-os erősen) olvastam majd később Dan Brown: Angyalok és Démonok, Diana Wynne Jones palota sorozata, Anne Rice vámpírkrónikák.
Teljesen más korosztály és ízlés vagyunk az már biztos, de ez nem baj.
"Kb. már olyan 40 könyvet elolvastam, 16 vagyok."
Egyem a pici szívedet! És ezzel még dicsekszel is! :-)
16 évesen már bőven az 1000 elolvasott könyv körül jártam, de eszembe sem jutott volna ezt másoknak "elújságolni".
Kedvenceim egyébként: Boris Vian, Christopher Moore, Wodehouse, Heller, Merle, Vonnegut, Douglas Adams...
" Mert nem hinném hogy párezer oldalt 2 nap alatt elolvas valaki"
Azért jellemzően nem pár ezer oldalasak a könyvek.
A katonaságnál pld. a Galaktika könyvekre voltam rákattanva. Jellemzően 200 - 350 oldal között voltak.
Volt olyan nap, amikor kettőt olvastam ki.
Most direkt megnéztem, a legutóbbi Wodehouse ( A leleményes szövetséges) 225 oldal, tegnapelőtt este kezdtem el, és tegnap este értem a végére. De közben olvasok más könyveket is. Van egy., amit a kádba, "királyi trónon" olvasok ( ezek jellemzően novelláskötetetek ), lakáson kívülre pedig e-köny olvasót hordok, amint kb. 1000 könyv van, és mást olvasok utazás közben, mást egy hivatalban várakozásnál, mást ügyeletben amikor nincs semmit teendő.
Így elvileg egy könyvet 4-6 nap alatt olvasok ki, de valóságban 4-6 nap alatt olvasok ki 3-4 könyvet.
gyerekkoromban, amikor nem volt internet, TV. adás is csak másfél ( a kettes ugyanis csak késő délután kezdett sugározni), hétfőn egyáltalán nem volt adás, Akkor heti hat könyvet hoztam - vittem a könyvtárból/ba. ( Annyi volt az egyszerre kölcsönözhető könyvek száma)De azokon kívül volt rengeteg saját könyvem is, és a haverok közt is kézről - kézre járt egy egy izgalmasabb könyv.
Rengeteget olvasok, öszintén nem is tudom pontosan hány könyvet és mangát olvastam.Amikor kisebb voltam imádtam a Gerald Durrel könyveket, ezekkel kezdtem és olvastam Darren shantöl is. Persze én is olvastam Harry pottert, de annyira nem jött be.
Kedvenceim (nem sorrendben): joe hill: Szarvak, miura kentaro: berserk, william golding: a legyek ura, sakamoto shinichi: innocent, w shakespeare: hamlet, Imádom akutagawa ryunosuke novelláit, hayashida q: dorohedoro, Takehiko inoue: Vagabond Douglas adams: galaxis utikalauz stopposoknak könyvsorozata stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!