Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Neked melyik a kedvenc műved...

Neked melyik a kedvenc műved Wass Alberttől?

Figyelt kérdés
Ha ajánlani kellene valakinek egyetlen kötetet/művet Wass Alberttől, Te mit ajánlanál?

2016. ápr. 24. 12:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
57%

# 7

Mint írtam, én már akkor olvastam egy könyvét, amikor még nem volt divat, amikor még a magyarországi szélsőjobbosok nem csináltak belőle kötelező olvasmányt!

Ezt olvastam: [link]

Maga a történet jelentéktelen, de a könyvbe rejtett 15-20 oldalnyi románozás, patkányozás nem civilizált emberhez méltó. Olvasd el!

De a felolvasások is igazából ilyenekből álltak, amit akaratunk ellenére végig kellett hallgatnunk az "ősmagyar" főnökünk jóvoltából.

Pl.: Patkányok honfoglalása

Tényleg csodálatos művek... Nem is értem, hogy nem kapott Nobel-díjat...

2016. ápr. 24. 14:09
 12/23 A kérdező kommentje:
Nietzschét se olvasson az ember, csak mert a náci ideológia követői teljesen kisajátították maguknak? Vagy Darwin sem érdekes többé, mert Hitler az evolúciós elméletet (teljesen félremagyarázva és kiforgatva) is használta? Hitlernek valószínűleg tetszett a Mona Lisa is, akkor már az sem egy értékes festmény? Csak azért, mert egy rakás bolond kisajátít magának valamit, az a valami nem veszíti el automatikusan az értékét. Mellesleg Krisztus nevében is nem egy embert meggyilkoltak már, holott mindenki tudja, hogy az abszolút félreértése, félremagyarázása a bibliai Krisztusnak. De a Biblia ettől még tele van értékkel, tanulsággal, csupa olyan dologgal, ami jobbá teheti az életet, tágítja a látókört stb.
2016. ápr. 24. 19:03
 13/23 A kérdező kommentje:

Egyébként olvastam a Patkányok honfoglalását, igen. Lusta élősködő élőlényekről szól, akik csak lopják az értéket, de meg nem teremtik. Van sok ilyen élőlény a bolygón, köztük nagyon sok ember. Rengeteg ilyen van Magyarországon is. Én is ismerek ilyeneket. ÉS? A mű csak felhívja a figyelmet erre a jelenségre. Nem a gyűlöletkeltés a célja, csak a figyelemfelkeltés. Legalábbis én nem lettem dühösebb a végére a patkányokra vagy a patkányokhoz hasonlítható emberekre.

Egyébként meg attól, hogy Nobel-díjas egy író, még nem válik hirtelen a legnagyobb íróvá a maga nyelvén. Aki azt állítja, hogy Kertész Imre volt a legjobb magyar író eddig a magyar történelemben, az nem normális, és pontosan annak a propagandának az áldozata, mint ami azt akarja elhitetni, hogy Wass Albert semmiről nem írt, csak antiszemita tézisekről.

2016. ápr. 24. 19:16
 14/23 A kérdező kommentje:
*Vagy aki azt hiszi, hogy a Sorstalanság a valaha írt legjobb magyar könyv (vagy legalábbis hogy más művek ne érdemeltek volna hasonló elismerést)*
2016. ápr. 24. 19:17
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

"A zsidók dehumanizálása, majd kiirtásukra tett buzdítás borzalom egy írótól, de bárkitől."

Azt hittem, a Patkányok honfoglalása című műről van szó. Valamit elnézhettem, mert abban nincs ilyen.

Mellesleg gondolom, ez teljesen rendben van szerinted: [link]

2016. ápr. 24. 20:36
 16/23 anonim ***** válasza:
42%
Kedves kérdező! Nagyon rossz példákat hoztál, mert Wass Albertnél épp fordított az ok-okozat. A Mona Lisa nagyszerű alkotás marad mindig is, de Wass Albert művei már rég feledésbe merültek az értéktelensége miatt, csak 2000 után a lelkes szélsőjobbosok leporolták és terjeszteni kezdték újra, mert a nacionalista nézeteik azonosak voltak, így szellemi táplálékká tették a fiatalok számára. Ezer kiváló költő és író volt/van, de például neked sem jut eszedbe Mikszáthot vagy Csokonai Vitéz Mihályt olvasni, de arra veszed a fáradtságot, hogy Wass Albertet olvass. Elárulod, hogy miért? Volt itt már rengeteg háború, elnyomás, megaláztatás, de az igazi írók, költők ezeket képesek voltak szépen leírni, és ez az igazi művészet, nem a kocsmai stílus.
2016. ápr. 24. 21:54
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
69%, buta vagy és korlátolt. Wass Albert művei azért "merültek feledésbe", mert a kommunista diktatúra alatt ő is tiltólistán volt. A "kocsmai stílus" jelzővel pedig ismét bebizonyítottad, hogy semmit nem olvastál tőle. Akkor pedig honnan tudod, hogy mennyit érnek a művei? Ja, hogy aki szereti a hazáját, az már amellett, hogy büdös náci, még automatikusan tehetségtelen is?
2016. ápr. 25. 18:23
 18/23 anonim ***** válasza:
49%

Petőfi, Radnóti, Arany, Gárdonyi, Mikszáth, Móricz, és még sorolhatnám a végtelenségig Magyarország legnagyobb költőit és íróit, és a hazaszeretetükhöz nem férhet kétség, és a legszebb verseket, regényeket, novellákat köszönhetjük nekik.

Radnótinak is milyen sors jutott, és soha nem olvashattál tőle gyűlölködő, uszító verseket. De Kertész Imre is megbocsájtott a náciknak a tetteikért. Nem én vagyok korlátolt, Bogárka! Te vagy mélyen a béka feneke alatt. Te nem olvastál még szépirodalmi műveket, csak a szennyen nevelkedsz.

Itt vannak Wass Albert "tanítványai":

https://www.youtube.com/watch?v=Jct3N5cu_zc

2016. ápr. 25. 19:55
 19/23 anonim ***** válasza:
58%

"Kocsmai stílus"

Az Spiró, meg Esterházy.

A Patkányok honfiglalása c. műben nincs zsidózás (mint írták).

De neked nem lehet magyarázni, mivel aki nem olvasott sem Petőfit (aki halál ostoba volt a forradalmi baromságaival), Mikszáthot (aki nem volt tökéletes, ellenben nagyon jó író), sem Radnótit (szintén kiváló író), sem Jókait (ő pedig mind közül a legjobb); hanem RTL-en nevelkedtél, és mindenbe beleböfögtél a magad stílusában.

2016. ápr. 27. 05:28
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

"De Kertész Imre is megbocsájtott a náciknak a tetteikért."

A náciknak lehet, de a magyarokat mindig is gyűlölte.

[link]

"Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet. A szélsőjobboldal és az antiszemiták uralkodnak. A magyarok régi káros szenvedélyei – a hazugság, a dolgok elfojtására való hajlam – jobban jellemzők, mint valaha. Magyarország a háborúban, Magyarország és a fasizmus, Magyarország és a szocializmus: semmi nem kerül feldolgozásra, mindent csak megszépítenek." – Kertész Imre

2016. ápr. 27. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!