Neked melyik a kedvenc műved Wass Alberttől?
# 7
Mint írtam, én már akkor olvastam egy könyvét, amikor még nem volt divat, amikor még a magyarországi szélsőjobbosok nem csináltak belőle kötelező olvasmányt!
Ezt olvastam: [link]
Maga a történet jelentéktelen, de a könyvbe rejtett 15-20 oldalnyi románozás, patkányozás nem civilizált emberhez méltó. Olvasd el!
De a felolvasások is igazából ilyenekből álltak, amit akaratunk ellenére végig kellett hallgatnunk az "ősmagyar" főnökünk jóvoltából.
Pl.: Patkányok honfoglalása
Tényleg csodálatos művek... Nem is értem, hogy nem kapott Nobel-díjat...
Egyébként olvastam a Patkányok honfoglalását, igen. Lusta élősködő élőlényekről szól, akik csak lopják az értéket, de meg nem teremtik. Van sok ilyen élőlény a bolygón, köztük nagyon sok ember. Rengeteg ilyen van Magyarországon is. Én is ismerek ilyeneket. ÉS? A mű csak felhívja a figyelmet erre a jelenségre. Nem a gyűlöletkeltés a célja, csak a figyelemfelkeltés. Legalábbis én nem lettem dühösebb a végére a patkányokra vagy a patkányokhoz hasonlítható emberekre.
Egyébként meg attól, hogy Nobel-díjas egy író, még nem válik hirtelen a legnagyobb íróvá a maga nyelvén. Aki azt állítja, hogy Kertész Imre volt a legjobb magyar író eddig a magyar történelemben, az nem normális, és pontosan annak a propagandának az áldozata, mint ami azt akarja elhitetni, hogy Wass Albert semmiről nem írt, csak antiszemita tézisekről.
"A zsidók dehumanizálása, majd kiirtásukra tett buzdítás borzalom egy írótól, de bárkitől."
Azt hittem, a Patkányok honfoglalása című műről van szó. Valamit elnézhettem, mert abban nincs ilyen.
Mellesleg gondolom, ez teljesen rendben van szerinted: [link]
Petőfi, Radnóti, Arany, Gárdonyi, Mikszáth, Móricz, és még sorolhatnám a végtelenségig Magyarország legnagyobb költőit és íróit, és a hazaszeretetükhöz nem férhet kétség, és a legszebb verseket, regényeket, novellákat köszönhetjük nekik.
Radnótinak is milyen sors jutott, és soha nem olvashattál tőle gyűlölködő, uszító verseket. De Kertész Imre is megbocsájtott a náciknak a tetteikért. Nem én vagyok korlátolt, Bogárka! Te vagy mélyen a béka feneke alatt. Te nem olvastál még szépirodalmi műveket, csak a szennyen nevelkedsz.
Itt vannak Wass Albert "tanítványai":
"Kocsmai stílus"
Az Spiró, meg Esterházy.
A Patkányok honfiglalása c. műben nincs zsidózás (mint írták).
De neked nem lehet magyarázni, mivel aki nem olvasott sem Petőfit (aki halál ostoba volt a forradalmi baromságaival), Mikszáthot (aki nem volt tökéletes, ellenben nagyon jó író), sem Radnótit (szintén kiváló író), sem Jókait (ő pedig mind közül a legjobb); hanem RTL-en nevelkedtél, és mindenbe beleböfögtél a magad stílusában.
"De Kertész Imre is megbocsájtott a náciknak a tetteikért."
A náciknak lehet, de a magyarokat mindig is gyűlölte.
"Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet. A szélsőjobboldal és az antiszemiták uralkodnak. A magyarok régi káros szenvedélyei – a hazugság, a dolgok elfojtására való hajlam – jobban jellemzők, mint valaha. Magyarország a háborúban, Magyarország és a fasizmus, Magyarország és a szocializmus: semmi nem kerül feldolgozásra, mindent csak megszépítenek." – Kertész Imre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!