Pasztellkrétával mennyire könnyű dolgozni? Portrékészítésre alkalmas?
#7-es vagyok,igen, ahogy előző írja, de egy ív mérete 50x70 körüli szokott lenni, a baj,ha félbávágod ,akkor már kicsi..
Még ezt a papírt is szeretem,mert jó minőségű,de csak fehérben van.
Még egy dolog, a pasztell egyik legnagyobb hátránya szerintem a keretezés és a tárolás.
Mivel az üveg nem érhet a felülethez , paszpartuzni kell, aminek az a következménye,hogy nagyobb méretű keret kell,mint maga a kép és mivel eleve nagy felületen dolgozol,ezért ez az árban halmozottan jelentkezik.
Igaz, itt nincs ecset és a papír olcsóbb,mint a vászon.
Mostanában ezért inkább akrilt használok,ha valami olyasmit kell csinálnom,amiről előre tudom,hogy keretezve lesz.
Ennek ellenére a pasztell jó dolog. Sajnos minden technikának meg van a maga problémája:)
Ezt a részét konkrétan nem tudom,de gyanítom mert eltérően tágul az üveg és a papír és párásodásra is máshogy reagál.
De , ha megnézed,akkor a keretezős oldalakon azt írják ne érje..
" separated by small spacers so the pastel does not touch the glass."..
Na igen, egyébként ki tudja mennyi idő múlva jönnek elő a dolgok..
Aki alkot az alkotni akar,aki meg befektetés céljából képet venni,annak meg az számít,hogy 50 év múlva is úgy nézzen ki a kép..
Nem csak egy keményebb, vastagabb lapra ragasztjuk rá rendes paszpartunál, hanem magára a kép szélére is rakunk egy ablakos részt a vastak keméyn papírból így lesz kerete. Kb mint egy fa keret, csak papírból. És így már nem ér hozzá mert a vastagabb papír az pár mm vastagságú.
[link] képpel lehet érthetőbb:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!