Olajfestésnél előfestett ekovásznat már nem kell valamivel lekenni?
Figyelt kérdés
olajfestés, ekovászon2016. febr. 9. 09:48
1/9 A kérdező kommentje:
Nedvese nedvesre tecnikánál Bob Rossnak van valami titka, amire még nem jöttem rá. Előfestett vásznat vásárolok, elvileg már nem kellene lealapozni semmivel. Mikor elkezdem a munkát, előfestem az alapot, azaz pld. az égboltot, folyót…stb….de nem tudom olyan szépen eldolgozni a festéket mint Ross, a füstös színem sajnos nemsikerül. Neki annyira csúszik az ecset a vásznan..olyan mintha valami vékony fehér alapozást végezne. Nekem ez miért olyan nehezen megy?
2016. febr. 9. 09:55
2/9 anonim válasza:
Használj puha ecsetet, kecskeszőrt vagy szintetikust. Előtte kicsit terpentinnel megkenheted a vásznat és gyorsan vidd fel a festéket. Kísérletezz, jobb az ha magad ismered meg mit tudsz a készletedből kihozni.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszömöm az ötletet! Vagy eseleg egy vékony fehér terpentínes előfestés? Még nempróbáltam...félek,hogy elrontok valamit!
2016. febr. 10. 15:17
4/9 anonim válasza:
A terpentin hamar elpárolog és csak a fehér pigment marad kissé nedvesen, az alaptól függ mennyire szív. Ha akarod, hogy sokáig álljon nedvesen a festék olajjal alapozd a vásznat. Én régebben úgy csináltam ha nagy felületeket vagy füstös dolgot festettem, hogy néha belemártottam hígítóba az ecsetet ha már kezdett ragadni a festék.
5/9 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, de tényleg ki kell próbálnom, nem?...Akkor lehetséges lenne egy kis terpentínes lenolajjal is előkenni a felületet,??? Vagy bőven elég a lenolaj?
2016. febr. 10. 21:05
6/9 anonim válasza:
Olajfestéket akartam írni, bocs. Azon lassabban szárad a festék, nem szívja ki azonnal. Plusz olajat ne adj a festékhez, mert törékennyé válhat pár év múlva.
7/9 A kérdező kommentje:
Szóval vegyük már át mégegyszer, jó???? Lécci! Elég amatőr kérdések, én is az vagyok, minden tanács nagyon jól jön! Előre is köszönöm, és hálás vagyok érte!
1. Akkor valamilyen olajfestékkel lealapozhatom a vásznat, mondjuk fehérrel,hogy a füstös-ködös effektem jobb legyen….. vagy vannak átlátszó olajfestékek is?
2. Terpentínes festékkel semmiképpen ne alapozzak?
3. Viszont ha a tubusos festék sűrű, akkor annak a higítására kizárólag terpentínt használjak, olajat ne?
2016. febr. 11. 20:19
8/9 anonim válasza:
Ha "gyári" alapozott a vásznad, azt már nem kell még egyszer alapoznod. Hígíthatod a festéket terpentinnel olyan vékonyra hogy tudj lazán füstös hatást elérni vele, az olajat nem ajánlom. A lényeg, hogy a füstös hatáshoz a színeket a vásznon mosod össze egymással egy puha ecsettel. Az előfestés az azt jelenti, hogy felviszel egy színt megvárod hogy megszárad és pár nap múlva folytatod a következő réteggel. Szóval a festék hígítását neked kell megérezned innen nem tudom elmondani. Kísérletezz, találd meg azt a technikát amibe siklik a munkád.
9/9 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon értékes tanácsokkal láttál el, jó ember lehetsz, segítőkész és jószívű.Köszönöm szépen a tanácsaidat,igen,megpróbálom a cél érdekében a saját adottságaimat kiaknázni!
2016. febr. 12. 09:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!