Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az hogy valaki milyen jól...

Az hogy valaki milyen jól rajzol függ?

Figyelt kérdés

Mitől függ hogy valaki milyen jól rajzol ?

Csak a gyakorláson múlik vagy vannak akiknek alapból jóban megy ?

2016. jan. 28. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden elsajátítható tevékenységre igaz, hogy "van akinek jobban megy", hogy téged idézzelek. Magyarul tehetsége van hozzá.

Természetesen még a legnagyobb tehetségnek is sokat kell gyakorolnia, hogy kifejlődjön a technikája, szóval a gyakorlásos rész igaz, de nem teljesen.

Mert hiába gyakorolsz éjjel-nappal, ha nincs hozzá egy kis tehetséged, soha az életben nem éred utol azt a tehetséges személyt, aki ugyanannyit gyakorol, mint te.

Ráadásul, egy szinten meg fog akadni a "tehetségtelen" emberke, ahonnan már képtelen lesz továbbfejlődni, ellentétben a tehetséges egyeddel.

Yup, szóval összefoglalva, a gyakorlás is sokat számít, de lényegi különbséget tesz a tehetség mennyisége a rajzolók között.

2016. jan. 28. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Az egyik rajztanárom szerint a grafikus képzőben ahhoz, hogy bármilyen művészeti területen te profi legyél, 1%/ban kell, hogy tehets;ges legy;l, 1%-ban az elméleti tudás, a többi pedig gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás :)
2016. jan. 29. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:

A tehetség szerintem itt azt jelenti, hogy valakinek ehhez az adott területhez kifejezetten alkalmas a látásmódja. Példának okáért vegyünk engem: nekem világ életemben természetes dolog volt a jobb agyféltekés módszer használata, de mint tudjuk, ez tanulható - ami azt jelenti, hogy a látásmód mindig megváltoztatható.

Tehát a gyakorlásra szavazok, de ez alatt a látásmód fejlesztését is értem, nem csak egy-egy adott gyakorlati technika sűrű alkalmazását.

2016. jan. 29. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Tehetség nélkül is megtanulhatsz jól rajzolni, de ahhoz hogy valami többet is hozzárakj aminek értéke van és művész legyél ahhoz kell a tehetség, érzék.
2016. jan. 29. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!