Az hogy valaki milyen jól rajzol függ?
Mitől függ hogy valaki milyen jól rajzol ?
Csak a gyakorláson múlik vagy vannak akiknek alapból jóban megy ?
Minden elsajátítható tevékenységre igaz, hogy "van akinek jobban megy", hogy téged idézzelek. Magyarul tehetsége van hozzá.
Természetesen még a legnagyobb tehetségnek is sokat kell gyakorolnia, hogy kifejlődjön a technikája, szóval a gyakorlásos rész igaz, de nem teljesen.
Mert hiába gyakorolsz éjjel-nappal, ha nincs hozzá egy kis tehetséged, soha az életben nem éred utol azt a tehetséges személyt, aki ugyanannyit gyakorol, mint te.
Ráadásul, egy szinten meg fog akadni a "tehetségtelen" emberke, ahonnan már képtelen lesz továbbfejlődni, ellentétben a tehetséges egyeddel.
Yup, szóval összefoglalva, a gyakorlás is sokat számít, de lényegi különbséget tesz a tehetség mennyisége a rajzolók között.
A tehetség szerintem itt azt jelenti, hogy valakinek ehhez az adott területhez kifejezetten alkalmas a látásmódja. Példának okáért vegyünk engem: nekem világ életemben természetes dolog volt a jobb agyféltekés módszer használata, de mint tudjuk, ez tanulható - ami azt jelenti, hogy a látásmód mindig megváltoztatható.
Tehát a gyakorlásra szavazok, de ez alatt a látásmód fejlesztését is értem, nem csak egy-egy adott gyakorlati technika sűrű alkalmazását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!