Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen a bitümös festékhazsnál...

Milyen a bitümös festékhazsnálat? (Munkácsy Mihálynál) Miért tűnnek el a Munkácsy képek?

Figyelt kérdés
2015. nov. 4. 17:07
 1/5 TappancsMancs ***** válasza:

Valószínűleg nem ásványi pigmentből készült festékeket használt mint 40.000 éve a barlang festményeken, hanem szerves alapút.

A bitumenes, valami olajbázisú (szerű) adalékot adott hozzá. Ennyit bírt.

2015. nov. 5. 01:14
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Az alapozás volt bitumen a pályája elején, aztán ezt fejlesztgette, kevergette ismretelen anyagokkal, és ez az alapozás nem szilárdult meg és magába szívja a festéket. Nem a festék volt bitümös.
2015. nov. 5. 16:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Hm köszönöm a válaszokat, bár olvastam hogy tévedés hogy a bitumen alapozás volt, elég kusza ez nekem :)
2015. nov. 8. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebben is biztosan az Orbán keZSe van benne, kiZSbarátom!…

Valamelyiket majd biZStosan átfesteti (miután már csaknem minden eltűnt róla), aztán magát festeti rá, és majd lelkesen hirdeti, hogy már Munkácsy is Orbán párti volt...

2015. nov. 10. 17:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele hogy sz helyett zs-t írtam véletlenül, kijavítani nem tudtam, elnézést TE biztosan soha nem rontasz el semmit :) plusz köszönöm a "hasznos" hozzászólást...
2015. nov. 13. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!