Nektek melyik a kedvenc (képző) művészeti korszakotok?
Arra lennék kíváncsi, hogy melyik művészeti irányzatot/korszakot tartjátok a legérdekesebben, legszebbenk, hozzátok legközelebb állónak stb.
Elsősorban a festészetről, építészetről és szobrászatról alkotott véleményeteket várnám, de jöhet az irodalom, zene, filozófia, bármi. Kérlek indokoljátok is meg, hogy miért tetszik egyik vagy a másik.
Ha valakit érdekel én is leírom.
Előre is köszönöm a(z értelmes) válaszokat.
Reneszánsz, manierizmus, és nagyon kedvelem a Preraffaelitákat is.
Tetszik a realizmusuk, de a témák is, amelyeket felhasználtak. Pl ezért a realizmus nem annyira jön be, mert a témáit unalmasnak találom.
Neked?
Nekem (szinte) mindegyik korszakból van valami ami nagyon tetszik, de a legjobban a gótikát szeretem. Nyilván az építészete ragadott meg, hiszen nem alkotott nagyot a festészet terén. Egyszerűen csodálatosnak tartom, hogy a 13. században, az akkori tudomány fejlettségével olyan remekművek maradtak ránk, mint a Notre Dame, a Kölni Dóm vagy a Reims-i Katedrális.
Festészetben pedig az impresszionizmus a kedvencem. Nagyon tetszenek a témái, amit a mindennapi életből merítenek. És szeretem, hogy egynek (ekkor készült képnek) sem a részleteiben vagy kidolgozottságában van a varázsa, hanem az egészében. Monet Felkelő nap impressziója c. festménye elbűvöl.
Köszi a választ, ment a zöld kéz. Azért még írhat akinek van kedve :)
A barlangrajzok kora. :)
Egyszerű látásmód, kevés szín, a kontúrok, árnyalatok hiánya, szóval, maga a megtestesült "minimal art".
Nincsenek fennkölt kérdések, hogy pl. "mire gondolt a Mester" vagy hogy "milyen társadalmi kérdés indukálta a művészt?"
Ja, és qrvanehéz ellopni. ;)
Nekem festészetben a velencei reneszánsz,a manierizsmus, németalföldi festők.Bitticelli, Bosch és Jan van Eyck művei nagyon tetszenek.
Szobrászat az ókori görög hellenizmus kora.
Építészetben a gótika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!