Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » 6,5 éves gyereknek milyen...

6,5 éves gyereknek milyen könyvvel segíthetnék a zenei alapismeretek megszerzésében, zongorázás alapjainak elsajátításában?

Figyelt kérdés
Kapott egy 37 billentyűs szintetizátort, szeretném, ha értelmesen (is) használná.

2015. okt. 12. 10:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Könyvnek nem sok értelme van ilyen kis gyerek esetében.

Viszont elég sok olyan videó van a you-tube-on, ahol fényjelekkel tanítanak darabokat. A "tutorial" + zene címszót beadva elég sokat találhatsz

2015. okt. 12. 11:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Nahát ez jó ötlet, köszi! Kész vagyok, hogy magamtól nem jutott eszembe :) Habár a magyar nyelvűek hasznosabbak még ebben a korban :) Van külön szintetizátor oktatás is!!!
2015. okt. 12. 11:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem érdekes a nyelv, mert igen sok képes: a lenyomni való billentyü világítos vagy más színü lesz - és ezt akár óvodás is tudná használni, ha érdekli.

Esetleg megérné az adott hangszer tipusát is megadni, akkor több passzoló darabot találsz.

2015. okt. 12. 12:05
 4/11 hosszúhajú ***** válasza:

szolfézss: Kodály 333 olvasó gyakorlat

Tegzes György ... Kodálynak több szolmizálós is.

2015. okt. 13. 17:49
 5/11 hosszúhajú ***** válasza:

ja, szolfézst tanítok ezért neked is írom kérdező meg a válaszolóknak is, zeneiskolában minden hangszertanulást 2 év szolfézstanulás előz meg. Egyrészt ez ingyenes másrészt kereszteket béket leszállított módosított hangokat kvintkört nem hinném, hogy te megtanítod, ugyanis felnőtt szolfézs is létezik, tanulni kell rendesen nemcsak netet nézni, ez komoly, ha komolyan akarjátok. érdemes megkeresned a kerületi zeneiskolát, a gyermeked teljesen jó korban van, hogy elkezdje a előkészítő szolfézst, rá 2 évre hivatalosan is a zongorát. persze addig is kedvére kalimpálhat. :)

őszintén szólva nagyon nem örülök, mikor hozzá nem nagyon értők válaszolnak. :(

2015. okt. 13. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
53%

Az elsö vagyok, 52 éve zongorázom, szóval valamennyire azért értek hozzá. Még óvodásan keztem el, mindenféle szolfézs nélkül, és nem hiányzott, hogy nem azzal kezdtem. Általánosban ének-zenei tagozatra jártam, és ott ugyan volt már szolfézs - csak énekórának nevezték, de semmivel sem adott többet a zondgorázás elsajátításához.

A két év szolfézs ELÖRE csak arra jó, hogy a gyerekenek minden kedve elmenjen a zenétöl. Ha egy gyerek (itt egy 6 éves) zenélni akar, akkor teljesen értelmetlen neki azt mondani, hogy várj KÉT évet - ez egy ekkora gyereknek nem elfogadható dolog.

Ilyen korban a játékos zenélgetés, a zenével játszás az, ami a zeneszeretet megalapozza és késöbb szivesen fog komolyabban is tanulni. A kérdezö azt szeretné, hoyg a gyerek nem csak összevissza nyomkodnjon billentyüket, hanem valami dallamot is össze tudjon hozni.

Ezt pl a boci-boci tarka eljátszásával már el lehet érni és fölösleges elötte két évig gyötörni.

2015. okt. 13. 18:17
 7/11 hosszúhajú ***** válasza:
látod, te zongorázol, te ahhoz értesz, de én tanítok szolfézst 52 év ide vagy oda.
2015. okt. 13. 18:34
 8/11 hosszúhajú ***** válasza:
ja, anyám 67 éve zongorázik, apám meg szintén szolfézs tanár
2015. okt. 13. 18:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az lehet, hoyg szolfézst tanítasz, csak az nem fontos, föként nem egy kisgyereknek, aki zenéli akar.

Rengeteg ember megtanult hangszereken játszani anélkül, hogy szolfézzsal gyötörte volna magát, és föleg nem úgy, hogy két évig csak szenved, zenélés helyett.

2015. okt. 13. 20:34
 10/11 hosszúhajú ***** válasza:
az hogy nem fontos a szolfézs , mert azt írod, számomra még azt is kétségbe vonja, valóban zongorázol-e vagy eljátszogatsz, ilyen butaságot ugyan is egyetlen kolléga szájából sem hallottam. ha a szülő esetleg komolyan gondolja az oktatást akkor bizony a szolfézs kötelező lesz. És egyetlen remek tanárról vagy művésztől sem hallottam még, hogy a szolfézs felesleges, és csak a kedved veszi el. Tudod mit gondolok? azt hogy te nem vagy zongoratanár, te csak hosszú idő óta hobbizgatsz, mert ilyet tanár nem mond. Minden kolléga a szolfézsosokat veszi elő, ha a gyerek nem tud valami mert a kedves szolfézstanár nem tanította meg. és légy szíves ne általánosíts, hogy kedvét szegik... mert attól hogy neked volt egy szar élményed nem kell rögtön predesztinálni a másikat hogy ő se menjen. Tudod apám épp ekkora épp ilyen gyerekekkel foglalkozik szolfézson, és kapaszkodj meg, imádják. És még egyszer kapaszkodj meg egyik tanítványa megnyerte az országos szolfézsversenyt úgy hogy apám készítette fel, szóval meg tudta vele nagyon is szerettetni. Tartsd tiszteletben a kérdezőt, ne nyavalyog már neki az elején, hogy az hülyeség, majd ő eldönti.
2015. okt. 13. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!