Szerintetek mennyi idő alatt lehet megtanulni 0-ról olyannyira rajzolni, hogy az már teljesen élethű legyen?
Ez nagyon változó s nem mindegy, hogy csak másolni, életből rajzolni vagy fejből rajzolni s ja és egyáltalán mit, virágot, állatot, embert...
Vannak emberek, akik 10 év után sehol sem tartanak rajzban (pedig sokat gyakorolnak, no persze, munka, suli mellett), mások fantasztikusan másolnak, de önmaguktól semmire nem képesek... S van, aki pár hónap után megkapó dolgokat fest, mondjuk nem élethűen, de művészien, remek érzékkel a színek iránt... Az anatómia persze kibukik, kevesen tudnak anatómiailag tökéletes embert rajzolni pár hónap után, s az anatómia csak egy dolog... Az átlagos érdeklődő emberkének évekig tart, amíg a vonalminősége feljavul se nem ilyen reszketős, tört vonalacskákat nyom s az ember szemét megfelelő helyre teszi...
Meg lehet nézni művészi sulit végzetteket, milyen bénák tudnak lenni olykor... Némelyik 13 éves gyerek pedig igazán csodásan rajzol, s én elég kritikus fajta vagyok ennek megítélésében. Nem kevés nagyságrend van ilyenek közt s ama grafikusok között, akikkel dolgoztam, s nem az utóbbi javára...
Persze.
Ezeket pár napja csináltam, habár csak összetákoltam pár perc alatt, nem is radíroztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!