Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni verset, slamet írni?

Figyelt kérdés

Leírok egyet a próbálkozásaim közül. Lehet nem tudjátok megérteni, ha kell elmagyarázom, de egyetlen dolog körül forog az egész.

Láttam sokszor kihunyt napot,

Délre futó égszín gólyát,

Földön szálló fűzfa bokrot,

Halott halálnak szagát.

Magamtól kérdezek,

Valaki vissza felel.

Szakadék szélén kátyúba botlok,

Senki nem felejt.

Magam lábát érintem,

Naphosszat talajt.

Most szívem remeg...

Fűzfa bokor, mi bölcsőm és elkapar.

Ez a tüske végem hozza.

Így leszek én is végtelen.

Körfűrész a szívem rágja,

Így leszek én is végtelen.

Hallucinál az egész világ,

Csak én vagyok színtelen.

Számban sorok hallgatója

Horgonyt vet a nyelvemen.

Zöldre lépek, félve tépek,

Hova lett az értelem?

Félre téve, téve félre,

Elszáll az én életem.

Nem a verset kérem, hogy értékeljétek, de az se baj, ha értékelitek.

Gondolom egyesek le fogják írni, hogy olvassak sokat és bővítsem a szókincsem. Tőlük kérdezem, hogy ki ír olyat, amit ilyen célból érdemes akár olvasni, mert nagyon választékosan fogalmaz?

2015. márc. 18. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
nem tudom mi az a slam, de szerintem jobban próbálkozz a rímekkel.
2015. márc. 18. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Adj neki egy címt.
2015. márc. 18. 18:10
 3/4 anonim válasza:
100%
Mivel említetted, hogy slam, azért feltételezem, kortárs szemmel értékelhető verset akarsz írni. Ezért azt tanácsolnám, először is felejtsd el a rímeket, felejtsd el a ritmust, és koncentrálj a tartalomra. Ha nincs mondanivalója a szövegednek (ennek én spec. nem látom, hogy lenne), teljesen mindegy, milyen fasza versformákat hozol össze. Ha meg van mondanivaló, senkit nem érdekel, van-e formája. A slam sem mind rímel, nem mind ritmusos, és az is lehet jó, de a tartalmatlan slamnél nincs röhejesebb dolog a világon. Olvass kortárs verseket (hadd ne én szedjem már össze, ki kortárs, de ha a slam vonz, akkor Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton, stb. verseket is írnak), hallgass/olvass sok slamet, esetleg rap is jöhet.
2015. márc. 26. 14:08
 4/4 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az előzővel. A vers becses, tok jo képek vannak benne, viszont mondanivalója nincs sok. A slam ék meg bármilyen művészeti alkotásnak pedig éppen az a célja hogy át adjon valamit.
2018. máj. 7. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!