Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Áttértünk a hangoskönyvek...

Áttértünk a hangoskönyvek korszakába? Minden elérhető lenne? Van még aki jár könyvtárba közületek?

Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 23:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

Ahogy a letöltött film nem helyettesíti a moziélményt

Ahogy az mp3 nem helyettesítheti a lemezélményt

Ahogy a cyberszex nem helyettesíti a valódi szexélményt

Úgy a hangoskönyv sem helyettesítheti a valódi könyv olvasásának élményét.

Ezek a dolgok megférnek egymás mellett, de sosem fogják átvenni a valódi, megfogható élmény helyét.

2015. máj. 11. 00:15
 2/17 piriiiii ***** válasza:
100%

Én két könyvtárnak is tagja vagyok és rendszeresen látogatom őket.

Viszont van, hogy hangoskönyvet hallgatok, mert megvan az előnye. Szoktam olvasni is neten (bár főként cikkeket és hasonlókat).

Mindennek szépen meg kell látni az előnyét, és okosan felhasználni, ha már más, okos emberek feltalálták nekünk.

2015. máj. 11. 00:50
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

Én járok könyvtárba. HAngoskönyv szerintem nem jó, nekem semmiképp. Olvasás közben is előfordul, hogy miközben elképzelem az eseményeket, a környezetet, elkalandoznak a gondolataim, és vissza kell olvasnom 1-2 oldalt, mert a szememmel ugyan olvastam, csak az agyamig nem jutott el. A hangoskönyvnél meg nem is arra figyel az ember általában, szóval csak háttérzaj.

Amúgy épp 3 hónapja iratkoztam be a könyvtárba,

2015. máj. 11. 08:19
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Én sem szeretem a hangoskönyveket, és kevés is az elérhető. Ugyan a könyvtárakat sem szeretem, nem szeretek "időre" olvasni, így is van legalább 300 könyvem itthon, amit a közeljövőben szeretnék elolvasni vagy valamiért újraolvasni, és ez a szám egyre nő, mivel nagyobb arányban szerzem be/kapom a könyveket, mint ahogy valaha is olvasni tudnám. (veszek is, tagja vagyok a rukkolának, onnan is érkeznek hozzám rendszeresen, és tagja vagyok egy szuper könyves csoportnak, onnan is kapok mindenféle eseményekre meg ajándékozásokra, ahogy molyról is, persze én is küldök)

Csak ebben a hónapban eddig 23 plusz könyvnél tartok, igaz most volt a szülinapom, arra sokaktól kaptam, és még a héten lesz a névnapom is, arra is kapok egyet biztosan, ugyanis névnapi könyvajándékozáson is részt veszek, de szerintem lesz több is :)

Soha nem fogunk áttérni a hangoskönyvek korszakába. Van letöltve egy pár, mert egyedüli séta, sport közben jó, de nem az igazi, és nem helyettesíti az olvasás élményét, amikor a saját tempómban, bizonyos részeket többször is újraolvasva haladok.

Az e-book sokkal inkább helyettesítheti a könyveket, mert olcsóbb, mert kevesebb helyet foglal. Majdnem vettem is magamnak egyet, és biztosan többféle könyvet olvasnék, ha lenne, de rájöttem, hogy nem éri meg. Ami tetszik, azt úgyis megvennék rendes könyvben is. Így is eléggé szerteágazó az érdeklődésem, és sokszor azt kívánom, bár csak 1-2 téma érdekelne... de örülök annak az 1-2-nek is, ami nem érdekel :D

2015. máj. 11. 08:32
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Könyvtárba nem járok, mert munkám miatt átszoktam az e-bookokra és a hangoskönyvekre. A munkám egy sz-r gyári meló volt, majd megőrültem az unalomtól, ezért sutyiban elkezdtem közben hangoskönyvet hallgatni. Csodálatos volt, mint a megváltás, olyan volt, nagyon gyorsan elrepült a 8 óra. Persze egyik főnök kiszúrta a fülhallgatót, akkor átálltam arra, hogy úgy tettem, mintha csak a telefonom nézegetném (mert azt szabadott), persze valójában olvastam. Így olvastam el rengeteg könyvet, és azóta átszoktam erre a megoldásra. Régebben én sem szerettem az e-könyveket, de mára megkedveltem.

Mióta eljöttem a gyárból inkább csak az e-könyveket használom, hangoskönyvet nem szoktam hallgatni.

2015. máj. 11. 14:53
 6/17 anonim ***** válasza:
*szabad volt, nem 'szabadott'
2015. máj. 11. 14:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Könyvtárba nem járok, viszont rendszeresen vásárolok könyvet, évi 20-30 darab körül legalább.

Ahogy a hangoskönyv úgy számomra az e-book sem jelent alternatívát. Jobban kedvelem a klasszikus papírra nyomott könyveket.

2015. máj. 12. 01:47
 8/17 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Örömmel olvastam a bejegyzéseiteket. Én is járok még könyvárba, mivel hasonlóan gondolom. A papíralapú, nyomtatott könyveket nem helyettesítheti semmi. Bár ahogy elnéztem a tömegközlekedési eszközökön mindenki az okostelefonján, tabletjén, e-book reader-én olvassa a könyveket. Kevesebb helyet foglal valóban, de a könyv olyan érték, amit más nem helyettesíthet.

A Rukkolának én is tagja vagyok kedves válaszoló, ezért érdeklődnék, hogyan működik. Ott nem csak könyveket lehet cserélni? Venni is lehet?

2015. máj. 12. 18:25
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem, venni nem, csak happolni, a vételt könyvesboltokra meg netes rendelésekre értettem, ezeken felül happolok is. Meg könyvtárba ugyan nem járok, a már említett könyves csoportban kölcsönzünk egymásnak könyveket, így kölcsönkönyveket is olvasok :)

Jelenleg öt könyvet olvasok párhuzamosan, de ma is beszereztem öt másikat a polcokon várakozók mellé. Sosem fogom utolérni magam könyvek terén, azt hiszem...

2015. máj. 12. 20:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Mit jelent a happolás?
2015. máj. 12. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!