Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy értsem meg jobban a...

Hogy értsem meg jobban a verseket?

Figyelt kérdés
Sok versnél konkrétan gőzöm sincs, mit akart leírni a költő, mire gondolt, mit takar az adott hasonlat/szimbólum/metafora. Hogy fejlesszem magam e téren? Ha sok verset olvasok, az hogy segít? Mivel ha közülük sokat nem értek meg, nem tudom, hogy ez segítene-e. Pedig szeretem a verseket (amiket értek, még ha kicsit elvontabbak is.)

2015. máj. 9. 13:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is voltam már 4-es nyelvtanból, mert berágott a tanár általános iskolában, mégis nyelvészetet tanulok. (Nem, nem hiszem, hogy Einstein vagyok, csak vannak dolgok az életben, na.)

Egyébkét csak azért kötöttem bele, mert sokan hangoztatnak ilyeneket, meg hogy XY milliárdosnak nincs diplomája stb. Lehet. De ez nem jelenti, hogy AZÉRT milliárdos, mert nincs diplomája, hanem inkább ANNAK ELLENÉRE. Nem mindenkiben van meg az érzék hozzá.

Én is egy városi legendával válaszolnék:

Mozartot megkérdezte egy tisztelője, hogyan írjon oratóriumot. Erre Mozart mondta neki, hogy apró színművekkel kezdje, utána folytassa kicsit hosszabbakkal, majd jöhet 2 hangszer stb. Erre a kérdező: - de hát maga már 5 évesen írt operát is!Mire Mozart: - igen, de nem kérdeztem meg senkit, hogy kell csinálni.

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy nem mindenkiben van meg az a tehetség, hogy nagy ember legyen belőle. Az eberek jelentős része, aki a suliban hülye, és mindig csak egy közember marad, vagy rosszul él, és csak egy minimális százalékuk lesz Einstein.

2015. máj. 11. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!