Mit csináljak, ha jól rajzolok, de csak másolni tudok, és nincs semmi kreatív ötletem? 13/L
Nagyon szeretek rajzolni,de csak akkor megy jól,ha előttem van egy kép vagy egy tárgy,és azt le tudom másolni. Nincsenek saját ötleteim...de ha néha mégis vannak,akkor nem tudom megvalósítani őket,mindig elveszek,mert nincs mit másolni.
Mit csináljak szerintetek? Másoljak tovább? Lehet ezzel fejlődni egyáltalán?
(A másolás alatt nem azt értem,hogy rárakom a papírt egy másik lapra,és átrajzolom a vonalakat)
Kedves #1!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,örülök,hogy figyelmesen elolvastad a kérdésemet,és mindent megértettél belőle.
Rendkívül sokat segítettél.
(iróna,ha ez sem esett volna le)
4 éve iskolában tanulom a rajzolást elismert művésztanároktól. Ott a legtöbben egyenesen elvetik a fantáziából való rajzolást (legalábbis most, amikor tanulunk, a későbbiekben ez biztosan máshogyan lenne), és azt hangoztatják, hogy a természetet kell lerajzolni, élő modellekről, vagy nagyon jó festményekről. És igazuk is van, hiszen a térlátás így fog fejlődni.
Mi órákon geometriai alakzatokat rajzolunk (szinte egy éven át kockákat rajzoltunk, ez például egy nagyon alapvető forma, amit sokan képtelenek helyesen lerajzolni), aztán széket, széket csendélettel, drapériát, koponyákat, majd élő modellről portrét. Hidd el, ezek sokkal-sokkal nehezebb feladatok, mint lefirkantani valamit, ami elképzelt, ami nem valós, amiben nincsenen szabályok. Így hát sokkal többet lehet vele fejlődni, mintha a fejedből rajzolnál ki mindenfélét.
Gondolj bele, először meg kell tanulnod azt lerajzolni, amit már megalkotottak (egy tárgy, vagy az ember, amit meg a természet alkotott meg), és csak utána jöhet az, ami a Te fejedben van, hogy Te is alkothass.
Én is csak másolni tudtam jól, egyszerűen nem volt ötletem, hogy mit rajzoljak magamtól. Viszont jó portrékat csináltam fotóról, meg van tervbe még pár, talán egyszer megcsinálom. Talán egyszer volt olyan ihletem, egy versemhez rajzoltam. Tehát írtam. Vagy húsz évig. Ahhoz volt fantáziám.
Tippem: rajzolj fotóról: portrét, utcaképet (külföldről, ami tetszik, vagy itthonról, különlegeset), nehéz épületeket, stb. Fejleszteni gondolom fog. Ha pedig van hozzá kedved, gyakorlatod, és rutinod, majd portrézhatsz pénzért fotóról idegeneknek. Akár majd mondjuk a jövő nyári szünetben, ehhez még fiatal vagy. Viszont gyakorlatot azt szerezhetsz. Addig rajzolj portrékat a családtagjaidról (fotóról vagy élőben, ha bírják), a barátaidról! Ajándéknak is kedves, ha nem tudnak róla előre. Aztán pl. filmszereplők, én rajzoltam a Gyűrűk Urából, igaz végül leginkább csak Aragornt. :-) Az jó gyakorlás lenne! Nem is mindennapos, átlagos alakok, ruhák, stb. és nehéz is. Lehetett kapni a filmkönyvet meg sok mindent pár éve az alexandrában. Vagy manapság nem tudom mi van róla a neten. Szóval válassz egyre bonyolultabb témát, és nagyobb nehézségi fokozatot! Hajrá! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!