Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan tudnék mangát létrehozn...

Hogyan tudnék mangát létrehozni vizuális hozzáértés és jó kapcsolatok nélkül?

Figyelt kérdés
Van egy ötletem, nagyon szeretném megvalósítani. Igazából egy shounen típusúról lenne szó.

2015. márc. 29. 00:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Sehogy. Idegenek nem fogják neked megrajzolni puszira. Kezdj el rajzolni tanulni, én is azt csinálom (mondjuk nem manga miatt). Alapvető anatómiához és portréhoz Andrew Loomis könyvei nagyon jók. Ha a klasszikus tudásod megvan, akkor onnan a manga már nem nehéz.
2015. márc. 29. 07:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem segítségre hanem valami segédprogramra gondoltam, de akkor nincs más választásom, értem :I
2015. márc. 29. 10:26
 3/7 anonim ***** válasza:
A panelek összerakásához, textúrákhoz, stb. vannak programok, de magukat a rajzokat valakinek meg kell csinálnia.
2015. márc. 29. 11:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzőkkel, sajnos ha mangát akarsz, ahhoz mindenképp kell rajztudás. Esetleg valakit kereshetsz, aki megrajzolja neked, ha jó fej, akkor pénzt se kér érte (itt Gyakorin is körbe tudsz kérdezni vagy Facebookon rajzolós csoportokban).
2015. márc. 29. 12:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Nos, a panel összerakás máris hasznos lenne, rajzolni meg szerintem jobb ha megtanulok, ha azt akarom megvalósítani amit elképzeltem. Meg tudnátok osztani velem egy ilyen program nevét? :)
2015. márc. 29. 14:41
 6/7 anonim ***** válasza:

A Manga Studio elvileg pont erre való. Viszont mivel én nem igazán vagyok otthon bárminemű képregények szerkesztésében, lehet, hogy van annál jobb. A Youtube viszont jó támpont lehet, esetleg ott nézz szét manga szerkesztési tutorialok után.

Amúgy ott magához a rajzoláshoz is vannak nagyon jó csatornák. Ezek klasszikus anatómiával foglalkoznak, de az semmilyen rajzstílushoz nem árt; Chris Legaspi (neki vannak online "órái" is, iszonyatosan jók), Proko, Sycra (ő amúgy csinál anime stílusú dolgokat a klasszikus tutorialokon kívül).

2015. márc. 29. 17:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utánanézek az infóidnak :)
2015. márc. 29. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!