Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik könyvből lehet tanulni,...

Melyik könyvből lehet tanulni, vizuális látásmódot?

Figyelt kérdés
Tudnátok olyan könyvet,mondani amiből a festőművészek látásmódját meglehet tanulni?

2014. ápr. 6. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz ez alatt? A foltszerű képalkotásra?
2014. ápr. 6. 12:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam ,hogy látják meg a képet a vásznon.
2014. ápr. 6. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Nehezet kerdezel, hisz ez nem muvtorti megkozelites, ami Teged erdekel. Olyasmi konyvet, ami a nezok kep-befogadasi modjat taglalja atfogoan, olyat se lattam meg magyarul (nemely pszichologiaval foglalkozo konyvben van szo nehany reszletrol, mint a latas pszichologiaja). Molnar S.-nek van egy konyve, ami szamodra hasznos lehet (A festeszet tanitasa), o rendszerezi az europai festoket torekveseik szerint, de olyan nyelvezettel van megirva ill. annyira beteriti a nyugati ezoteria, h tobbszor kell elolvasni. Mindazonaltal ajanlom. A festok latasmodja meg annyira kulonbozoek, es annyira szabatosan de egzaktan kellene tudni kerdezni toluk, h nem ismerek olyan szerzot, aki bele mert volna fogni. Hisz ahany festo, annyi latasmod! Nemelyik festo raadasul meg is halt mar, kiasas utan pedig nem valami beszedesek :(

Jelezd, ha kutatasaid sikerrel jartak.

Udv R.

2014. ápr. 6. 14:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a könyvet megpróbálom megszerezni,tulajdonképpen az érdekel hogy a festőművészek hogyan tanulják meg ezt a látásmódot,milyen feladatokkal gyakorlatokkal fejlesztik ki hogy a vásznon megtudják jeleníteni az élő képet,vagy akár egy fényképről festést.
2014. ápr. 6. 18:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Egy csomo minden, amit felsorolsz, tanulhato, egy csomo minden meg beleesik az un. tehetseg fogalomkorebe. Amit meg lehet tanulni, azt egy jobb agyfeltekes rajz-kurzuson megtanulhatod. A Betty Edwards-fele konyv segit abban, h kideritsd, van-e kedved\erdemesnek tartod-e elvegezni a tanfolyamot. Muvesz persze nem az ott tanultaktol leszel, de kevesebb gondod lesz, ha ki akarsz fejezni valamit.

Remelem, segitettem.

Udv R.

2014. ápr. 6. 19:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,sokat segítettél,mostmár eltudok indulni.
2014. ápr. 6. 21:06
 7/8 *--* válasza:
Betty Edwards:Jobb agyféltekés rajzolás
2014. ápr. 8. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kenj össze egy papírt véletlenszerűen festékkel ,fröcsköld le stb. Kicsit később nézegesd ,mit látsz benne. Fejleszd a képzelőerőd olvasással.
2014. ápr. 8. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!