Mit kérdeznétek egy írótól?
Kicsit mélyebben szántó gondolatok érdekelnének, mert bejön a magyaróránkra Dr Kara László, de ahogy az osztályomat ismerem, kínos lesz a csend, az olyan alap kérdések pedig, hogy miért kezdett el írni, stb, a könyvbemutatón elhangzottak ma délután.
Viszont a téma alapvetően nem érdekel, így nem is tudok mit kérdezni, de utána hetekig "csúnyán néz ránk" a tanár, ha kínos a helyzet
3. válaszadó vagyok.
Nem tudom biztosan, de lehet, hogy az 1. válaszadó azt kérdezte, hogy "hobbiszinten" vagy hivatásként író személyhez kell kérdéseket írni.
Jó lenne tudni, hogy szépirodalom vagy ismeretterjesztő vagy tudományos, regény vagy novella....?
Engem a technikai része érdekelne, tehát hogy hogyan lesz valakiből író, milyen képességek kellenek hozzá, mennyire tervezett és mennyire ösztönös a munka. Mit/kit olvasott korábban, akitől tanult, vagy egyáltalán tanulta-e vagy elleste másoktól. Hogy sikerült kiadatnia az első könyvét. Mennyire nehéz vagy könnyű az írás, ill. mi a fő nehézsége. stb....
Ezen kívül a konkrét írásokról, művészetről is lehet, de ahhoz valamennyire ismerni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!