Milyenek a rajzaim?
Szeretek rajzolni és arra gondoltam hogy művészeti suliba megyek.
hááát. az 1 kép:neked nem szembetűnó a 2 váll aránytalan... brrr
Nálam nem nyerő-ne hari...;)
Előre szólok, a művészeti suli nem könnyű. Én rajzból érettségizem, van hozzá tehetségem de még így sem tudok olyan sulira menni.
Amúgy szerintem ügyes vagy, gyakorolj sokat az évek során. :) Rakd el minden rajzod és pár év múlva vissza is nézheted, miket alkottál.
Bár, a manga nem fedi le a valós ember arányait, az eltúlzott arányok nem "ad-hoc" jellegűek, hanem viszonylag szigorú szabályokat követnek - sőt. a mangán belüli stílusoknak is más-más szabályaik vannak, hogy a testen mit, és milyen mértékben torzítanak.
Ahhoz, hogy ez menjen jól, először a valós ember anatómiájával kell tisztában lenned.
Színezés tekintetében az 1. rajz a legjobb
kompozíció tekintetében a 3.
Színkezelés: nem rossz, nem ez a legnagyobb hiányosságod
Színezés, vonalvezetés: a 3. lenne a legjobb kép, HA ez nem húzná le. A színest - ha nagy felületet rajzolsz- egyenletes nyomással és EGY IRÁNYBA vonalazva használd.
Jó ötlet lenne egy papírceruza/ satírceruza/paper stump/tortillion (valami ilyesmi néven fog futni) beszerzése.
Összességében: Nézegess rengeteg képet, gyakorolj sokat.
Ennyi, ilyen kevéssé kidolgozott és főleg, manga stílusú rajzból nem lehet megmondani, hogy van-e tehetséged a rajzoláshoz.
VISZONT: a lelkesedés és szorgalom mindig meghozza az eredményét :)
Sok sikert! :)
Hát ha ilyen tudással művészetibe fel is vesznek,ki fogsz készülni :) (én is művészetibe járok,ezzel nem sokra mész)
Nem feltétlenül magával a manga stílussal van a gond,inkább azzal hogy elég sok helyen aránytalan,és mint az egyik előttem szóló is mondta "átlagos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!